Klonite ih se

Možda je zdravo, ali pojačava simptome: Mlijeko i ovih pet namirnica još više pogoršavaju prehladu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 11.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ako želite brzo ozdraviti, njih morate izbjegavati u širokom luku

Svi znamo da topli čaj ili juhica krijepe kada smo prehlađeni i brzo nas vraćaju u normalu, no ruke nam često lete ka hrani i piću koje konzumiramo na svakodnevnoj bazi, a nikako ne bismo trebali kada smo bolesni.

Evo koje namirnice pogoršavaju simptome prehlade:

1. Kupovni voćni sokovi

Iako mislite da od njih nema nikakvih opasnosti, varate se. Općenito nisu zdravi jer su prepuni šećera koji doslovno kradu vitamine iz stanica i čine vas još bolesnijima. Ako želite vitaminsku bombu, kupite voće i sami ga smiksajte u blenderu.

2. Kava

Kofein je diuretik što znači da pomaže u izbacivanju vode iz tijela koja nam je prijeko potrebna kada smo bolesni. Može izazvati dehidraciju tako da je tih par dana izbjegavajte.

3. Alkohol

Alkohol također na sebe veže vodu i odnosi je iz tijela što vas može dodatno oslabiti i dehidrirati. To vrijedi i za čašu vina poslije ručka ili aperitiv. Radije se okrenite čaju i vodi.

4. Pržena hrana

Sama po sebi je teška, a vama u ovom osjetljivom stanju treba nešto lagano i lako probavljivo. Jedite juhe, kuhanu rižu, variva i slično.

5. Kisela hrana

Kada smo prehlađeni, cijeli organizam je osjetljiv, a kiseli krastavci i slična hrana mogu iritirati sluznicu želuca.

6. Mliječni proizvodi

Iako vam se čini logičnim konzumirati mlijeko i mliječne proizvode za jačanje organizma, izbjegavajte ih kada ste bolesni jer pojačavaju izlučivanje prirodne sluzi u organizmu, što dodatno pojačava kašalj.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 11.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr