Vrijeme je

Još uvijek spavate sa šminkom? Evo zašto je važno riješiti se ove i još pet navika prije tridesete

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.10.2017 / Rubrika:
Foto: tara.donoghue/Instagram
0

Da, sad vas možda i nije briga, ali kasnije ćete se pitati zašto niste bile opreznije

Sa svih nas strana bombardiraju raznoraznim savjetima za njegu kože i usporavanje starenja. Koliko su god isklišejizirani, ipak nisu bezvezni jer se prvenstveno na koži vidi što stavljamo u sebe i na sebe.

Teško se riješiti nekih loših navika, ali ako vam je imalo stalo da srednje godine dočekate svježeg lica, trebat ćete se potruditi i odbaciti sljedeće:

Spavanje sa šminkom

Ne, ne, ne i ne. Ovo je najgori beauty grijeh koji možete počiniti. Zašto? Koža se tijekom noći regenerira od štete koju trpi tijekom dana. Ako joj ni po noći ne date disati, što mislite kako će izgledati nakon određenog vremena? Umorno, izmučeno i starije prije vremena. Osim toga, vaša osjetljiva koža može postati još osjetljivija i ‘nagraditi’ vas iritacijama, crvenilom i prištićima.

Nanošenje zaštite od sunca samo jednom na dan

Naravno da se nećete svako malo mazati i to za kišovita vremena, ali kada sunce prži, spf kremu bi trebalo obnavljati svaka dva sata. Na tržištu čak postoji i zaštita u obliku praha koju lagano utapkate čak i preko make upa.

Izbjegavanje pilinga

Pod piling ne mislimo samo na one s mehaničkim, grubim česticama već i na enzimske te kemijske pilinge koji djeluju u dubljim slojevima kože. S godinama se mrtve stanice više i brže skupljaju na površini kože pa ih je potrebno redovito uklanjati kako bi koža bila blistava, bez mrlja, bora i elastičnija.

Premalo sna

Nekvalitetan i manjkav san utječe na produktivnost, opće zadovoljstvo, ali i stanje kože koja je naš najveći organ. Prema spavanju se u ovo moderno doba odnosimo vrlo šlampavo jer ga smatramo nečim što se može nadoknaditi, a to nije istina. Kao što ne možemo nadoknaditi neprospavane sate, tako se ne možemo ni unaprijed naspavati. Manjak sna = ništa od lijepe kože. Da, termin beauty sleep nije bezveze izmišljen.

Neredovito pranje kistova

Malo kome se da svaki dan prati kistove za šminkanje jer je, eto, naporno. No, ovo je nužno kako bi izbjegle dodatno razmnožavanje loših bakterija na licu koje uzrokuju razne boleštine. Ako vam ih se ne da prati svaki dan, perite ih barem jednom tjedno.

Hrana s previše šećera

Šećer jako loše utječe na stanje kože, ali ne govorimo samo o kolačima, slatkim grickalicama i čokoladi. Šećera ima u svemu – od kruha, peciva, tjestenine do gotovih jela. To nije ništa drugo nego prazne kalorije bez ikakve nutritivne vrijednosti, a izazivaju akne, prištiće i pretvaraju lice u jedan veliki kaos.

Izvor: Glamour

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr