Ima lijeka

Evo kako održati kosu svježom poslije vježbanja bez da je morate prati dvaput dnevno

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:00 09.01.2017 / Rubrika:
Foto: MARK SIVAK/Thinkstock
0

Ako ste koji put odustali od vježbanja jer ste baš oprali kosu, postoje neki trikovi kako je održati svježom i nakon treninga

Znojenje kod intenzivnog treninga je normalno, a znoj, kao što znate, izlazi na sve pore pa tako i na glavi pod kosom. Sigurno vam se ne da prati kosu dvaput dnevno samo zato jer ste se oznojili na treningu. No, zašto biste uopće žrtvovali trening zbog friško oprane kose ako je možete takvom održati i nakon vježbanja?

Evo koji će vam trikovi pomoći u tome:

1. Vježbajte s francuskom punđom


Francuska punđa odličan je odabir za frizuru tijekom vježbanja jer vam kosa neće smetati. Međutim, tijekom intenzivnog treninga neće izdržati pa je radije birajte za mirnije obliek vježbanja poput joge ili pilatesa.

2. Visoka ili neuredna punđa

Najbolja frizura za teretanu svakako je punđa. Za onu ‘neurednu’ vjerojatno vam neće trebati ukosnice već samo neka lagana gumica.

3. Koristite traku za kosu

Traka za kosu sprječava da vlasi lete na sve strane, padaju vam na znojni vrat i dekoncentriraju vas. Također upijaju znoj. Nakon što ste završili s vježbanjem, lagano tapkajte po korijenu kose da pokupite eventualni znoj te pričekajte da se osuši ako je vlažna.

4. Spas je suhi šampon

Suhi šampon osvježava tjeme i kosu i to ne samo nakon vježbanja, nego i svakodnevno. Obično je na bazi rižinog brašna koje upija masnoću i vlagu. Nakon primjene šampona, kosu dobro počešljajte.

5. Koristite sprej za vraćanje teksture kosi

Ako niste ljubiteljica suhih šampona, probajte sprej za vraćanje teksture. Sličan je prvom, ali nije toliko praškast. Također će upiti vlagu i dati volumen.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:00 09.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr