Ispovijest

‘Shvatila sam da me trudnoća povezala s mnogim ženskim osobama i na tome sam zahvalna’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:30 13.08.2017 / Rubrika:
Foto: Teza Harinaivo Ramiandrisoa/flickr
0

Ona je otkrila kako je važno za vrijeme trudnoće povezati se sa ženama u svojoj blizini, od prijateljica do majke. A svoje je razloge odlučila podijeliti sa svima

“Nikada se ne možete u potpunosti pripremiti na iznenađenja u trudnoći. Neka su pravi izazovi, dok su druga blagoslov. Kada sam ušla u treće tromjesečje svoje prve trudnoće shvatila sam kako me trudnoća povezala sa ženskim osobama u mom životu. Ovo je bilo jedno od blagoslova koje nisam očekivala, jer obično očekujete samo promijene koje se tiču vašeg fizičkog stanja.

Postala sam bliža s mamom i sestrom

Počelo je s mojom mamom. Čula sam od drugih novih mama kako kada si trudna se počneš više diviti svojoj majci. I istina je. Shvatiš da je ta čudna povezanost između vas i bebe koja je u vama nešto što je i mama nekad osjetila s vama. Slama mi se srce kada se sjetim koliko sam puta bila bezobrazna i neugodna prema njoj. Mamina bezuvjetna ljubav se čini kao prava sigurna zona koja će me voditi kroz trudnoću. Znala sam da će mi ona biti prava podrška cijelo vrijeme, a počela sam cijeniti sve što mi je mama ikada dala ili napravila za mene. Tek sada, kada sam trudna, osjećam duboku povezanost s majkom i počinjem poštovati sve žrtve koje je radi mene poduzela.

Ali ne radi se samo o mojoj majci ili majkama općenito koje sam također počela cijeniti. Postala sam bliska sa svim ženama u mojem životu s ili bez djece. Možda iz razloga što moj muž ne razumije što mi se događa s tijelom. Imala sam ozbiljan razgovor sa sestrom, koja mi je pomogla oko anksioznosti i stresa koje često osjećam. Mogu ju zamoliti da za mene istraži i prosurfa što koji simptomi znače, bez da ja gledam dijagnoze koje mi je postavio internet pri čemu mislim da ću umrijeti. Njezina zabrinutost i znatiželja oko promjena na mojem tijelu je nešto što nas je povezalo, iako ona nema djece. Ne mogu zamisliti da kroz ovo prolazim sama, bez nje.

Obnovila sam prijateljstva

Kao trudnica zahvalna sam i prijateljicama koje su podijelile sa mnom vlastito iskustvo trudnoće. To nas je zbližilo na posve novi način. Kada sam bila mlada i sama moje su mi prijateljice bile najvažnije u životu, a prijateljstvo je bila posebna vrsta veze koju sam uvijek njegovala. Bilo da se radilo o prijateljicama na fakultetu, cimericama ili pak prijateljicama iz djetinjstva. Pričale bi satima i činilo se kao da znamo sve jedna o drugoj. Nažalost, s vremenom smo se malo razdvojile. Udala sam se i nisam ni primijetila da više nismo toliko bliske. Ali sada smo se zahvaljujući mojoj trudnoći ponovno povezale. Naši su razgovori raznovrsni. Neki su urnebesni, a neki su vrlo iskreni i potresni. Kako god bilo ovo je iznimna prilika koja nas je ponovno spojila.

Nedavno mi je mama ispričala kako je izgledao moj porod prije 30 godina. Sjetila se i svih generacija žena naše obitelji koje su bile u istom položaju, kao ja sada. Dok se pripremam za vlastiti porod, u mislima su mi sve te žene koje mi daju dodatnu snagu i pouzdanje. I na tome sam zahvalna”.

Izvor: Pop Sugar

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:30 13.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr