Što vi mislite?

Ova žena koristila je marihuanu u trudnoći i tvrdi kako je upravo to spasilo njezino dijete

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: Frank de Kleine/flickr
0

Trava za smanjivanje trudničkih tegoba

Kakvo god mišljenje imali o pušenju marihuane morate priznati jednu stvar. Njeno medicinsko djelovanje je nevjerojatno. Tridesetogodišnja majka Melissa Vaughn kaže kako je marihuana spasila život njezina djeteta.

Marihuanom protiv mučnine

Melissa je u četvrtom tjednu trudnoće počela imati jake mučnine. U samo tjedan dana izgubila je čak pet kilograma. Marihuana, točnije browniesi s marihuanom pomogli su joj u rješavanju trudničke hiperemeze, koja uzrukuje jutarnju mučninu.

Određivanje prave doze

Počela je pušenjem marihuane koja nije dobro djelovalo na nju jer je uvijek kašljala, a mučnine su i dalje bile prisutne. Onda je otkrila čudesne kolačiće. Na početku je i s njima bilo teško jer je trebalo naći dobar omjer kako se ne bi napušila, a opet kako bi joj mučnina prestala.

Što kaže znanost

Ako ste ovaj tekst počeli osuđivati već na naslovu, vrijeme je za znanstvenu stranu. Najnovija medicinska istraživanja tvrde kako se korištenjem marihuane u trudnoći rješava anksioznost i depresija kod trudnica.

S druge strane, Američki Studij Ginekologije i Opservacije ovo osuđuje i kaže kako su moguće vidljive negativne posljedice na djetetu, kao na primjer dijete se može roditi s manje kilograma. Na vama je da odlučite, a prije se svakako konzultirajte sa stručnjacima

Neznanje i osude

Postoji više žena koje koriste marihuanu u trudnoći, ali se boje to priznati zbog tabua oko marihuane, posebice oko njenog korištenja u trudnoći. Vaughn vjeruje kako ljudi imaju premalo informacija o pogodnostima ove biljke u trudnoći i upravo zato osuđuju njeno korištenje.

Izvor: Cybeer breeze

 

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Savjet glumice Drew Barrymore zaposlenim majkama zlata je vrijedan

U životu nije nimalo lagan zadatak postići balans. Svjesne su toga brojne zaposlene majke koje često imaju osjećaj da nisu postigle ravnotežu između posla i obitelji pa osjećaju grižnju savjesti. Tražite li način kako to ispraviti, slijedite savjet glumice Drew Barrymore

Povratak na Net.hr