Legitimno ili pretjerano?

Biste li vi svoje dijete stavili na povodac? Ovaj tata to redovito radi i objašnjava zašto je to okej

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 11:30 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog/Facebook
0

Što vi mislite?

Okej, to da roditelji svoje klince stavljaju na povodac i nije neka novost, takvo što ste možda vidjeli i sami, ali da je to i dalje veliki tabu i predstavljeno kao najveći problem na svijetu, to je također istina.

Ali jedan je tata odlučio da se njemu povodac čini kao sasvim legitiman način smirivanja svoje prilično živahne kćerkice i kad je vagao između toga želi li je izgubiti na prepunom sajmu ili je pustiti da se zabavi, ali je istovremeno imati na oku, odlučio se na drugu soluciju.

Na Facebooku je objavio fotografiju malene na uzici i objasnio zašto će je i dalje tako voditi u šetnju.

‘Ovako je ona sigurna, a ja miran’

“Bili smo na sajmu. I ne, ne sramim se. Ja svoje dijete držim na povodcu.

Ona je poprilično divlje dijete, a ovime sam je već uspio zadržati podalje od ceste i od pokušaja da gurne prste u aparat za sladoled, a ujedno sam sačuvao i vlastito mentalno zdravlje.

A pravi problem s tim ako imate divlje dijete jest da ste prokleti i ako ga imate i ako ga nemate. Jer, činjenica je, da nisam stavio Aspen na povodac kad smo bili u zabavnom parku, zoološkom vrtu, prepunom shopping centru ili na sajmu, ona bi sada bila izgubljeno dijete koje se traži putem interfona. Bila bi na svakoj Facebook objavi jer je zalutala na parkiralište shopping centra, bez pratnje. Ona bi bila to dijete koje se popelo na kavez tigrova. Jer ne mogu je, zaista ne mogu, natjerati da prestane skakati uokolo. Njena znatiželja je nevjerojatna, a s obzirom da je njen povodac dug 30 centimetara, kreće se brže od Olimpijca.

I naravno, stranci me često isprate ružnim pogledima. Znam da ću vjerojatno ispod ove objave pročitati komentare poput: ‘Ja sam savršen roditelj, a ti si užasan upravo zbog ovoga.’ Ali ja vama kažem sljedeće: ‘Ja ću se truditi da moje dijete bude sigurno, dok ću ja biti miran i ovo je 100 posto vrijedno svega.’ Jer realno, ona će se smiriti. Shvatit će. Sva djeca shvate. Ali dok taj dan ne dođe, poduzimat ću sve što moram kako bih je sačuvao od opasnosti, pa čak i ako to podrazumijeva povodac.”

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 11:30 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr