Genijalno

Baš ovo trebaju svi novopečeni roditelji: Madrac koji sam uspavljuje bebe

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:57 28.09.2016 / Rubrika:
Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP/Ilustracija
0

Majka iz Finske izumila je madrac za bebe koji se sam njiše, uljuljkujući bebu u san bez pomoći roditelja

Hanna Sissala iz Helsinkija ideju je dobila nakon što se mučila pri uspavljivanju svoje kćeri Soline.

“Loše smo spavali, naša beba je plakala satima svaku noć”, rekla je Sissala i dodala da su pokušavali mnoge stvari, ali ništa nije pomoglo.

beba3

Odlučila je sama pronaći rješenje. Familings madrac za bebe dizajniran je tako da zrak prolazi kroz njega, što ga čini sigurnijim od običnih madraca jer se smanjuje rizik od gušenja bebe. Ovaj madrac bebe u san šalje ljuljanjem gore-dolje, a već je dobio pozitivne komentare širom svijeta.

Pomoglo njezinom sinu

Sissala kaže da je ovaj proizvod veoma tražen i da već ima ponude od kompanija od Afrike do Južne Amerike, s obzirom na to da je problem uspavljivanja beba zajednički roditeljima u svim dijelovima svijeta.

Nakon dizajniranja, Sissala je imala priliku isprobati madrac na svom sinu Elmeru, rođenom prošle godine.

thinkstockphotos-174982694

“Prije madraca spavao je samo po 10 minuta. Budio bi se umoran i plačući i svi smo bili pod stresom”, kaže i dodaje da nakon što su počeli koristiti ovaj madrac, njegov san je trajao 45 minuta, a počeo se buditi s osmijehom.

Sissala kaže da joj je sigurnost beba bila prva na umu tokom dizajniranja proizvoda, a nada se da će pomoći, kako bebama, tako i roditeljima širom svijeta da dobiju više sna.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:57 28.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr