Izbjegavajte ih

Čini se da mamurluk ipak ništa ne liječi, a ove ga stvari mogu još i pogoršati

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:01 06.11.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Što god napravili, pomoći nema, možete samo čekati

Osim što smo sve bliže blagdanima, to smo sve bliže bolovima u glavi, krvavim očima i dehidriranosti zbog pretjeranog uživanja u alkoholu. Super se proveseliti, ali jutro poslije obično je jako bolno, kao da ste u nekoj drugoj dimenziji.

Tijekom godina mogli ste čuti razne recepte protiv ove pojave, od mlijeka preko juha do soka od rajčice, ali čini se da ništa u biti ne pomaže da nam bude bolje. Međutim, dobro je znati par stavri koje nikako ne smijemo konzumirati ili raditi jer će cijelo iskustvo još gore završiti.

1. Oslanjati se na šećer


Iako brzo putuje u krv, šećer neće ništa učiniti da brže ustanete iz kreveta, a šum u glavi nestane. Alkohol također sadrži šećer, a ako tijelo još natovarite dodatnim šećerom poput gaziranih pića ili čokoladne torte, tijelo može kolabirati.

2. Znojenje ne pomaže

Logično je da toksini izlaze iz tijela znojenjem, no vježbanje može čak pogoršati stvar. Alkohol je diuretik što znači da dehidrira tijelo, blokira termoregulaciju i lišava nas soli, minerala, masnoća i šećera. Znojenjem ćete samo izbaciti još veću količinu tih tvari i napraviti potpuni kaos u organizmu.

3. Žestoka pića na eks

 

Kad ste već ‘pod gasom’, konzumiranje runde žestokih pića na eks dovodi do gorih posljedica nego da ste ostali samo na jednoj vrsti pića. Pokušajte ne miješati vino, pivo i žesticu te nikako ne pijte koktele ako ste već pijani.

4. Sočan obrok u 3 ujutro

Nema ništa bolje nego pojesti dobar, mastan hamburger nakon cuganja, no previše zasoljena hrana može vas još više dehidrirati. No, kebab, primjerice, puno je bolja opcija od slatkih stvari zbog kojih još dugo nećete moći doći k sebi.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:01 06.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr