Dok pizza može biti božanstvenog okusa kada je svježa, ako se sutradan podgrijava u mikrovalnoj pećnici, često ima neugodan okus.
Kuhar Dom Melier tvrdi da podgrijavanje kriški u tavi zapravo čini veliku razliku, naglašavajući da je to 'jedini način' da pizza bude onakva kakvu je želite.
Podgrijavajte pizzu u tavi
"Uzmite krišku i svoju veliku tavu s poklopcem, i zagrijte pizzu. Mikrovalna pećnica je loša jer će pizza biti teška za žvakanje, pećnica je loša jer će sve biti previše hrskavo. Želite da i dalje ostane mekan vrh i hrskavo dno", rekao je Melier. Kad je tava vruća, Dom kaže da biste trebali staviti jednu krišku, bez ulja ili maslaca. Treba je ostaviti na tavi oko 30 sekundi do jedne minute, prije nego što u tavu ulijete i malo vode.
Dom nije potvrdio koliko je vode potrebno, ali je za to koristio malu posudu veličine Petrijeve zdjelice. "Nalijte je sa strane. Zatim stavite poklopac i pustite da se zagrije."
Ako ostavite još tri ili četiri minute, sir za pizzu trebao bi postati gnjecaviji, a tekstura će biti kao da je pizza svježe izvađena iz pećnice. "Ne tako brzo kao mikrovalna pećnica, ali definitivno brže od pećnice. Ovo je zapravo najbolji način za podgrijavanje pizze. Ili je možete jednostavno jesti hladnu jer je i to dobro - volim hladnu pizzu!"
Ovaj trik je oduševio mnoge: "Probala sam i to je nešto najbliže svježoj pizzi". Druga osoba je dodala: "Točno to radim, pizza je nevjerojatna", piše Mirror.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Kuhar 2800, konobar 1500, pizza majstor 2000 eura: Evo kolike plaće mogu očekivati ostali sezonci?