Đubooks

Roman ‘Male laži’ majstorski nas uvodi u svijet običnih ljudi koje sudbina spaja na najbizarniji način

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 19.02.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukoslav
0

Liane Moriarty jedna je od onih spisateljica čije knjige jedva dočekate i onda ih pročitate prebrzo pa ste razočarani jer treba dosta vremena za dočekati sljedeću

Nakon što sam pročitala “Suprugovu tajnu”, “Male laži” sam ostavila na polici dok ne bude posebna prilika za otvoriti je. Obzirom da sutra premijerno kreće serija “Male laži” na HBO-u, eto prilike.

Priča o tri žene koje kriju svoje najdublje tajne

Knjiga prati tri energične žene čije životne priče se isprepliću na najbizarniji način, a svaka od njih se s time nosi najbolje kako zna. Jane ima petogodišnjeg sina, a nigdje nije živjela duže od šest mjeseci obzirom na činjenicu da bježi od svoje prošlosti. Ipak ostaje u idiličnom gradiću Pirriweeu, ali ništa nije tako jednostavno kako se čini.

Madeline s druge strane svi opisuju kao sjajnu ženu koja je zabavna i strastvena, ali njoj se ništa ne čini tako divno. Njezin bivši muž se skupa s novom ženom preselio u njezin grad, a da bi stvar još bila gora, njena kćer želi ostati s ocem, a ne s njom. Celeste je treća prijateljica iz ekipe, a ni njena pojava nije onakva kakvom se čini.

Život ih spaja na neobičan način

Na početku školskog polugodišta na igralištu se događa incident u kojem su upletena djeca svih triju žena, zbog čega ih ostali roditelji počnu gledati preko oka. Jaz je u početku mali, ali kako to inače bude u malim gradovima, sve preraste svaku mjeru, a ovoga puta završi čak i ubojstvom. Što, zašto i kako, provjerite u knjizi jer je spisateljica zaista sjajno upakirala čitavu priču. U seriji je Madeline utjelovila Reese Witherspon, Nicole Kidman je u ulozi Celeste, a Shailene Woodle u ulozi Jane.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 19.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr