Đubooks

‘Maestra’ je roman o ženi koja se uplela u bezbroj prevara, a navodno je bolji od ’50 nijansi’

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 11.06.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Iako na prvu djeluje kao određena varijanta “50 nijansi sive” zbog opisa radnje i samog covera knjige, “Maestra” nema nikakve veze s idejom spomenute trilogije

Judith Rashleigh glavna je junakinja knjige, a radi se o snažnom liku koji vješto koketira sa svim izazovima na koje naiđe.

Od londonskih umjetnina do nevolja na francuskoj obali

Judith upoznajemo kao asistenticu prestižne londonske aukcijske kuće koja kreće svoju karijeru puna snova o svijetu umjetnina. Ipak, malo nakon prve stranice knjige dotična shvati kako je upala u sam centar korupcije, obmane i velikih laži od kojih neće samo tako pobjeći. Nakon što dobije otkaz počinje raditi kao hostesa u jednom baru, nakon čega kreće pravi lunapark priča i kombinacija u kojima se nalazi. U baru u kojem radi upoznaje bogatog frajera te odluči s njim i svojom prijateljicom otputovati na francusku obalu kako bi se malo zabavile, ali i pokupile određenu svotu novca. Put su jako dobro isplanirale, ali cijela situacija se pretvara u noćnu moru iz koje svaka mora pobjeći kako god zna.

Život prepun smicalica

Judith nakon tih scena kreće sve dublje u prevare i nastavlja sama “operirati” po luksuznim odredištima,  a kako se snalazi u svemu ipak sami morate procijeniti. Najzanimljiviji dio knjige su njezine odluke i reakcije koje čitatelja tjeraju da provjeri koju je sljedeću smicalicu odigrala i u što se sve uspjela uvući. Lako za to kako se uspjela uvući, nego kako se izvuče iz svega što čak i sama zakuha.

„Maestra“ je sjajan roman koji se igra sa živcima čitatelja od početka do kraja i nakon što zatvorite knjigu samo promislite da ti poslovi koje trenutačno radite i nisu tako najdosadniji na svijetu, jer barem nisu toliko turbulentni kao situacije u kojima se Judith nalazi svako malo u knjizi.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 11.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr