Đubooks

‘Cesta lijesova’ vodi vas na tri putovanja prema jednoj istini, a pri tome je jako uzbudljiva

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 07.05.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

‘Cesta lijesova’ napeti je triler koji prati tri paralelne priče, koje se na kraju isprepletu toliko da jedva čekate vidjeti rasplet čitave situacije

Peter May odlično je ispričao nevjerojatnu priču o tri putovanja prema jednoj istini, a istovremeno vam toliko izaziva maštu da ste ponekad uvjereni kako ste i sami dio iste priče.

Cestom lijesova do vlastitog identiteta

Knjigu otvara čovjek kojeg izbaci more na plaži na britanskom otoku Harris. Ne zna tko je, kako se našao ondje ni što se točno dogodilo, a sve za što zna je karta na kojoj je označena cesta poznata po imenu Cesta lijesova, koja mu može pomoći da otkrije svoj identitet. U isto vrijeme, detektiv George Gunn plovi Atlantikom do usamljene hridi nedaleko od otoka Harris gdje su trojica svjetioničara nestala prije više od sto godina. Radi se o tajni koja nikada nije razriješena, a na istoj je hridi pronađen i čovjek prebijen na smrt. Gunn odluči razotkriti cijelu situaciju, a u međuvremenu se pojavi još nekoliko slučajeva koji vode prema tome da je pozadina priče dosta slična.

Niz nerazriješenih smrti

Treća priča prati adolescenticu Karen iz Edinburgha koja je očajna što ne zna istinu o smrti svoga oca. Njezin otac bio je ugledni znanstvenik, a dvije godine ranije ostavio je kćeri oproštajno pismo, za koje ona i dalje ne vjeruje da ga je svojevoljno napisao i ostavio je na način na koji je to napravio. Što više kopa o njegovom slučaju, to je više uvjerena da nešto drugo stoji iza njegovog nestanka.

Trileri ovog tipa jako su zanimljivi za čitanje, a dodatan plus je svakako autor koji je toliko uvjerljiv u stvaranju likova da ih poželite guglati i provjeriti da li zaista postoje takve situacije. Zanimljiv je i odabir mjesta radnje jer imate dojam da znate sve o sjeveru Velike Britanije, gdje se sve odvija.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 07.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr