Zlu ne trebalo

Predbračna kuća: Dom koji možete lako podijeliti u slučaju razvoda

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:08 11.10.2016 / Rubrika:
Foto: Screenshot
0

Ovaj nesvakidašnji dizajn kuće donio je praktično rješenje za ključni problem razvedenih parova. Kuća koja se lako dijeli

Takozvanu ‘predbračnu kuću’, nazivaju još i ‘kuća za razvod’, a prvi, originalna naziv ‘prenuptial house’ dobila je po uzoru na sve popularnije predbračne ugovore koji reguliraju pitanja imovine bračnog para prije sklapanja braka.

Konceptualnu kuću je dizajnirao amsterdamski Studio OBA kako bi riješio problem većine parova koji se razvode. Naime, kuća je zamišljena tako da se može razdvojiti na dva dijela kako bi parovi nakon razvoda mogli nesmetano i odvojeno živjeti u svom dijelu kuće.


Na ideju da stvori predbračnu kuću došao je ekspert Omar Kbiri: “Broj razvoda se svake godine povećava, nažalost, pa zbog toga mislim da je ovaj projekat relevantan.”

Kbiri je svoju ideju podijelio s arhitektama Studija OBA i zamolio ih za pomoć pri realizaciji, smatrajući da će ovakav izum olakšati većini razvedenih parova. Arhitekti su projekt odradili fantastično i nazvali ga ‘predbračna kuća’.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:08 11.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr