Sve ima zvoje razloge

FENG SHUI: Odaberite pravu boju za prostoriju i u dom unesite mir, blagostanje i strast

Piše: Žena Net / Vrijeme: 17:09 16.10.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

U feng shuiju se velika pažnja poklanja pravilnom odabiru boja. One mogu ‘liječiti’, ali i ugroziti zdravlje ili međusobne odnose ukućana ako su pogrešno odabrane

Boje nisu samo ukras već i moćno sredstvo koje vaš dom može pretvoriti u oazu harmonije i prosperiteta. No, prije svega, treba znati da za svaku prostoriju postoje određene boje. Naime, feng shui stručnjaci biraju ih po principu koji se temelji na kombiniranju pet osnovnih elemenata – vatra, metal, zemlja, drvo i voda.

Hodnik

S obzirom da u tom prostoru najčešće nedostaje svjetlosti, preporučuju se sve nijanse žute, bijela ili bež boja.

Dnevni boravak

U dnevnom boravku možete koristiti intenzivnije boje, kao što su narandžasta i crvena. Ukoliko se odlučite za crvenu, pazite da ne pretjerate jer u tom slučaju može djelovati uznemirujuće na ukućane. Možete je ublažiti pastelnim detaljima.

Kuhinja

S kuhinjom morate biti pažljivi jer je njezin centralni dio štednjak (vatra), stoga treba izbjegavati crvenu boju. Snažna energija vatre može se umiriti žutom bojom, koja je optimistična, usmjerava na stvaralaštvo i intelektualni rad, pa je pogodna i za blagovaonicu.

Kupaonica

Preporučuje se umirujuća zelena ili opuštajuća plava boja.

#bathroom#ideias#inspiration#decor#designdeinteriores

A post shared by @ decorbanheiros on

Spavaća soba

I za spavaću sobu pogodne su zelena i plava boja. Ova prostorija služi za odmaranje i prikupljanje energije, pa treba koristiti umirujuće i nježne nijanse. Ukoliko je u pitanju soba u kojoj spavaju bračni partneri, dodjate i neke crvene detalje, kao što su jastučići ili lampe, koji će potaknuti strast. Međutim, ukoliko u spavaćoj sobi dominira crvena, može izazvati ozbiljne sukobe među partnerima.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 17:09 16.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr