Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Proljetno i slasno

Brzinski ručak: Tart s rajčicama, mozzarellom i maslinama

Nakon uživanja u šunkici, jajima i francuskoj salati, vrijeme je za nešto lagano i povrtno

Tko ne voli fini tart? Još ako je obogaćen ukusnom mozzarellom koja se izvrsno topi, sočnim rajčicama i crnim maslinama, sigurni smo da će vam popuniti želučiće :)

Sastojci:

Za tijesto

  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g hladnog maslaca, narezan na listiće
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2-3 žlice hladne vode

Za nadjev

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • cherry rajčice
  • mozzarella
  • crne masline
  • vegeta, bosiljak, origano

Priprema:

 

  1. Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite oko 15 min. na 190 °C. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i vegetu.
  3. Rajčice prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na ploške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite u pećnici.

Povratak na Net.hr