Brzinski ručak: Piletina u barbecue umaku s pečenim slatkim krumpirom i brokulom

Image
Foto: Instagram, fithealthyrecipes

Umak za roštilj ili barbecue umak odlično se slaže s pečenim mesom

12.6.2017.
12:00
Instagram, fithealthyrecipes
VOYO logo

Piletina, povrće i krumpir? Može, ali danas imamo malo drukčiju verziju sa slatkim krumpirom koji je jednako ukusan (možda i ukusniji) kao i običan. Savršen brzi ručak!

Sastojci:

  • 2 srednje velika slatka krumpira
  • 1 veliki luk
  • fileti pilećih prsa
  • barbecue umak
  • 1 glavica brokule
  • sol, papar, češnjak u prahu, chilli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite i narežite slatke krumpire na kockice, a luk na veće komade i posložite sve skupa na lim za pečenje te pecite oko 20 minuta.
  2. Brokulu kratko prokuhajte u vodi te ju potom začinite maslinovim uljem i začinima te je također posložite na lim.
  3. Piletinu začinite barbecue umakom i stavite je na lim te sve skupa pecite dok piletina nije gotova. Kada je pečena, razdvojite je na komadiće i začinite preostalim umakom te poslužite uz krumpir i brokulu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo