Brzinski ručak: Musaka od mljevenog mesa i krumpira

Image
Foto: FLickr, mpellegr

Musaka se kod nas može pripremati u više varijanti, ali ona najčešća uključuje dvije bitne i zasitne namirnice - mljeveno meso i krumpir

19.8.2016.
11:28
FLickr, mpellegr
VOYO logo

No, da biste pripremili musaku bit će vam potrebni još i 1 crveni luk, sitno nasjeckan, 2 čenja češnjaka, jedno jaje, začini poput soli i papra, a možete i još neke druge dodati prema vlastiti željama. Uz to, trebat će vam i 100 ml umaka od rajčice, 200 ml bešamel umaka, 200 ml kiselog vrhnja i 20 dag sira trapista. I da, na oko pola kilograma mljevenog mesa, treba vam kilogram krumpira kojeg ćete narezati na ploškice.

Priprema:

  1. Stavite u jednu posudu malo ulja te popržite češnjak i crveni luk dok on ne postane staklast
  2. Paralelno stavite krumpir kuhati u drugu posudu, praktičnije je staviti ga kuhati već narezanog na ploške, ali pripazite da vam se ne prekuha i ne raspadne kad ga budete vadili
  3. Na crveni luk i češnjak dodajte mljeveno meso te ga dinstajte jedno pola minute
  4. Nakon toga dodajte rajčicu i začine po želji te dinstajte sve dok tekućina ne ispari iz posude
  5. Pomješajte bešamel, kiselo vrhnje i jedno jaje te od njih napravite umak koji ćete koristiti tijekom slaganja krumpira za musaku
  6. U vatrostalnu zdjelu složite ploške krumpira po dnu koje ste prethodno namočili u umak, a potom dodajte sloj mljevenog mesa - tako slažite dok imate krumpira
  7. Ono što vam preostane od umaka, iskoristite tako da prelijete cijelu musaku, a potom gore naribajte još i sir. Zagrijte pećnicu te musaku pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Poslužite uz zelenu salatu i uživajte. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo