Putinu se ugasio olimpijski plamen (VIDEO)

Pred sam Crveni trg

Ruski predsednik Vladimir Putin doživeo je još jednu neprijatnost zbog Olimpijskih igara u Sočiju, kada se olimpijski plamen, pred sam finiš dolaska na Crveni trg u Moskvi, ugasio.

Olimpijski plamen, koji je upaljen pre nedelju dana u Grčkoj, i koji je dovezen avionom u Moskvu zbog Olimpijade u Sočiju, ugasio se na samo nekoliko koraka od Vladimira Putina.

Na svu sreću, na putu nosioca baklje se našao jedan pripadnik obezbeđenja koji je plamen ponovo upalio upaljačem.

Dmitri Černišenko, predsednik Olimpijskog organizacionog komiteta napisao je na Tviteru da je za gašenje plamena kriv ventil na baklji koji nije bio skroz otvoren.

Prema pravilima, ukoliko se vatra ugasi, mora da se čeka nova baklja, čiji plamen mora da bude upaljen na Olimpu.

Međutim, ta činjenica nije smetala predsedniku Vladimiru Putinu da istom bakljom, sa plamenom zapaljenim “Zip” upaljačem, zapali olimpijski plamen na Crvenom trgu, gde će i biti do srede, kada kreće put Sočija.

Baklja će preći 65.000 kilometara, vozom, avionom, automobilom, pa čak i sankama koje će vući irvasi na najdužem putu koji je jedan olimpijski plamen prešao u istoriji modernih olimpijskih igara.

Iz Moskve će se zaputiti prvo u Kaliningrad pa u najistočniji kutak zemlje preko Beringovog moreuza, a onda nazad ka Sočiju gde će stići 7. februara za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.

Plamen će na svom putu obići 130 mesta, a nosiće ga čak 14.000 ljudi.

Jedna srebreno-crvena baklja, neupaljena, u novembru će biti odnesena i u svemirsku stanicu “Mir” , a njom će se i upaliti plamen u Sočiju.

//www.youtube.com/embed/so4M2t31Eio

Povratak na Net.hr