HTV uz Milu Horvat ima tajno ‘oružje’ za EURO!

Lipanj je mjesec nogometa. Ako ste zaboravili, EURO je na rasporedu od 8. lipnja do 1. srpnja, a u praćenju događaja iz Poljske i Ukrajine planira nam pomoći i HRT. ‘Sukomentatori će biti Igor Štimac, vjerojatni budući izbornik, a završili smo i pregovore s dvojicom bivših izbornika – Ottom Barićem i Cicom Kranjčarom, koji će biti u ekipi s Milom Horvat.’

Urednik Sportske redakcije HTV-a Stjepan Balog otkrio je za naš novi portal EURO 2012 što su nam na Prisavlju pripremili ovog nogometnog ljeta.

Za početak, koliko ćete utakmica prenositi?
Izravno ćemo prenositi sve utakmice, osim onih u trećem kolu natjecanja po skupinama koji se igraju istodobno. No, i te će se utakmice moći vidjeti u snimkama, a uživo će se prenositi 31 utakmica.

Kada se sve zbroji, koliko je to sati programa?

Mislim oko 150 sati. Neovisno o utakmicama, uživo i u snimci, pripremili smo oko dva i pol sata programa. Takav je plan za svaki dan kada se odigravaju utakmice. Na dan kada neće biti utakmica, imat ćemo do sat vremena programa.

Koliko je ljudi potrebno za takav projekt?
Radit će oko 45 osoba. EURO planiramo pratiti iz tri studija. Jednog u Zagrebu na Prisavlju, u poljskome gradiću Warki, gdje je kamp hrvatske reprezentacije, te studija na stadionima.

Tko su komentatori i sukomentatori?
Drago Ćosić, Saša Sušec, Krešimir Čampa, kojeg nam je posudila Arena Sport, kojom se i ovom prigodom još jednom zahvaljujem, i moja malenkost. Dva komentatora će biti u Poljskoj, jedan u Ukrajini i četvrti koji će utakmice komentirati iz zagrebačkog studija. Sukomentirat će Igor Štimac i Velimir Zajec, gost u studiju na stadionu će biti Goran Vlaović. Dodatna je draž cijele priče što će vjerojatni budući izbornik biti na licu mjesta i mjesec dana pratiti i komentirati nastupe igrača s kojima će koji mjesec kasnije krenuti u borbu za prolazak na Svjetsko prvenstvo.

Što nas očekuje na Prisavlju, u studiju?
Mila Horvat i Robert Ferlin naizmjence će raditi emisije. Ferlinovi gosti će biti bivši izbornik Otto Barić i trener Elvis Scoria. Evo, pregovori su završili i možemo potvrditi da će s Milom Horvat u ekipi biti još jedan bivši izbornik Zlatko Kranjčar i trener Ivan Katalinić. Cicin angažman će trajati sve dok neće morati otputovati natrag u Iran.

Dakle, u studiju red priče, red pjesme…
Ne. Odustali smo od stare sheme s bendom, publikom, misicama… Tako smo radili već desetak godina i to je stvarno istrošeno. Ovaj model je više stručno-nogometni, danas su popularnije takve emisije.

Kakav će onda biti ‘nenogometni’ sadržaj?
Nevena Rendeli i Josip Šarić bit će lutajući reporteri. Pratit će navijače, život u Poljskoj… Robert Knjaz će se pobrinuti za humorističnu stranu, radit će portrete naših reprezentativaca, a imat ćemo i Hotel Poznanj. To će raditi Goran Kulenović i glumačka ekipa, nešto slično bivšoj Ćirokladuši.

Povratak na Net.hr