VJEROVALI ILI NE: / Najčudnije stvari koje su pale s neba

18.7.2015.
10:01
Flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vjerojatno ste već čuli o neobičnim stvarima koje tu i tamo znaju pasti s neba, a u nastavku vam prenosimo popis nekih od najčudnijih takvih stvari.

Žabe

Žabe koje padaju s neba nisu samo priča iz Biblije. U povijesti je zabilježeno više takvih slučajeva, a možda najzanimljiviji se odigrao u Francuskoj 1794. za vrijeme Francuske revolucije. Tada je na bojno polje palo tisuće žaba, koje je pijavica podigla i odnijela kilometrima dalje. Vojnici su nakon 'pljuska' proveli dosta vremena pokušavajući maknuti žabe iz džepova i rukava.

Pauci

Grupa ljudi je 2007. provela proljetne praznike u provinciji Salta u Argentini. Dok su planinarili, primijetili su da na puteljku ima neobično mnogo paukova. No, još su se više iznenadili kada su shvatili da pauci naprosto pljušte po njima, nošeni laganim povjetarcem.

Crvi

Učenici drugog razreda srednje škole u Škotskoj igrali su nogomet na školskom igralištu kada su čuli neobičan zvuk. Možete li zamisliti kaos koji je nastao kada su shvatili da je to zvuk crva koji s neba padaju prema njima? Za kišu crva nije pronađeno konkretno objašnjenje, no pretpostavlja se da su i ovaj put bile krive vremenske prilike.

Loptice za golf

Florida je 1969. postala poprištem bizarnog fenomena kada je jedne noći grad Punta Gorda zasula kiša loptica za golf. Loptice su bile razasute po cijelom gradu, a policija nije našla objašnjenje za neobičnu 'tuču'. Pretpostavlja se da je bila riječ o malom tajfunu koji je 'usisao' jezero na terenu za golf.

Meso

Bath Country u Kentuckyju se 1876. pretvorio u scenu iz hororca kada je na mjesto nekoliko minuta padalo raskomadano meso nepoznatog izvora. Neki stanovnici su ga čak i pojeli te zaključili da ima okus po srnetini ili konjskom mesu. Iako nikada nije ustanovljeno što se zapravo dogodilo, jedna teorija je da je nad mjestom simultano povraćalo jato jastrebova. Naravno, ne zna se niti zašto bi došlo do toga.

Živi morski pas

Teren za golf u Kaliforniji vjerojatno je poslužio kao inspiracija za film Sharknado jer je na njega pao živi morski pas. Riba je još uvijek bila živa kada je pala na teren, a djelatnici su je uspjeli transportirati do slane vode i spasiti joj život. Kako je bilo riječ o 'psiću' od 60 centimetara, pretpostavlja se da ga je ulovila ptica te u letu shvatila da je možda zgrabila preveliki zalogaj.

Narančasti snijeg

U veljači 2007. regiju Omsk u Rusiji preplavio je narančasti snijeg. Istraživanje je pokazalo da je snijeg imao veliki udjel željeza, a pretpostavlja se da je nastao kada je olujni oblak usisao pješčanu oluju u Kazahstanu.

Novac

Nisu sve neobične kiše užasne. Žena iz Njemačkog gradića Worms jednog je dana za vrijeme vožnje primijetila neobičan 'prirodni fenomen' koji se manifestirao u obliku oluje novčanica eura. Žena je skupila što je mogla i otišla do policije, no kada su se zajedno vratili na mjesto zbivanja, ostatku novčanica više nije bilo traga pa je slučaj ostao neobjašnjen.

Krava

Posada koja je 1997. spašena iz brodoloma imala je nevjerojatnu priču. Tvrdili su da je s neba pala krava i napravila rupu zbog koje je brod potonuo. Priča se pokazala istinitom, a kravu su iz aviona izbacili Rusi jer je bila nemirna. To su htjeli obaviti na sigurnom pa su je izbacili iznad mora, no to im očito nije pošlo za rukom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali