U OVOJ ZEMLJI PUŠENJA NEMA NI NA CESTI! Tko baš mora i želi, može u kabinu, ali: / 'Zagušljivo je, klaustrofobično i tijesno'

Pušačke kabine s ventilacijom dolaze na ulice Singapura

5.6.2019.
8:52
Profimedia, AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pušači u Singapuru više neće morati pušiti kriomice na ulicama jer je vlada ondje odlučila postaviti "pušačke kabine" s ventilacijom. Prvi korisnici nisu oduševljeni. Grad-država Singapur ima jedan od najstrožih antipušačkih zakona u svijetu. Pušenje je zabranjeno na gotovo svim javnim mjestima, a kazne su do 1000 singapurskih dolara (5000 kuna). Zabrana se jednako odnosi na e-cigarete.

Nove kabine opremljene su sustavom filtriranja koji pročisti dim cigarete prije nego što se on otpusti u zrak. Primiti mogu 10 ljudi odjednom. "Iskreno, zagušljivo je. Klaustrofobično i tijesno. A usto, unutra se osjećam kao drugorazredni građanin", kazao je radnik Azfar Zain nakon što je isprobao kabinu. "Nema ni stolaca. Nije mi ugodno pušiti jer kabine nisu prostrane".

Antipušački zakoni od 1970-ih

Singapurska tvrtka Southern Globe Corporation koja je postavila prve kabine na ulice, planira ih do kraja godine postaviti šezdeset. Singapur je prve antipušačke zakone uveo još 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada ih samo postrožuje. Tako se danas pušiti ne smije niti oko stambenih zgrada, a niti u privatnim automobilima ako su im prozori spušteni.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali