Edwards je ideju dobio kada je 2007. otvorio laboratorij i nije znao što želi istraživati. Posjećujući svojeg prijatelja, francuskoa kuhara Thierryu Marxu, upitao ga je je li moguće jesti isključivo udišući. Kuhar je odgovorio da je moguće i od tada je Edwards pun ideja.
Njegov prvi eksperiment rezultirao je Le Whifom, spravom nalik inhalatorskoj pumpici koja raspršuje prašak određenog okusa i tako može, primjerice, zadovoljiti nečiju želju za čokoladom ili kavom. Le Whif je poseban i po tome što svaki udah sa sobom donosi svega jednu kaloriju.
Iako je pumpica ušla na tržište i prodana je u preko 200.000 primjeraka, služila je samo za zadovoljavanje trenutačnih želja za slasticama. Za razliku od toga, novi izum varljivo sličnog imena, Le Whaf može ponuditi cijeli obrok, a 10 minuta udisanja hrane donosi svega 200 kalorija, te tako može pomoći gladušima na dijeti da zadovolje svoju potrebu za hranom.
Također, La Whaf više nije tek nekakva pumpica već ima postolje u kojem se posebno pripremljena tekuća hrana zagrijava, a zatim taloži kao para u posudi koja se nalazi na postolju. Hrana se može udisati putem obične slamke i pruža pravu aromu uz minimalnu kalorijsku vrijednost.
Edwards tvrdi da je moguće udisati i vašu omiljenu žesticu, i tako uživati u aromi, a bez da se napijete.
'Osim što gurmanima može pomoći da uživaju u okusu hrane bez da se brinu o svojoj kilaži, onima na dijeti pomoći da se ne moraju odricati ukusne hrane, Le Whaf može postati i novi društveni fenomen oko kojeg će se ljudi okupljati, ćaskati i uživati u hrani bez jedenja', optimističan je Edwards.
Naravno, ako ovaj proizvod uđe u masovnu primjenu, u što rijetko tko vjeruje.