Tijesto, pasirana rajčica, šunka u ovitku, sir po izboru, šampinjoni, masline. Tako bi otprilike kod nas izgledala standardizirana miješana pizza, s time da, naravno, poznajemo i puno varijacija na temu.
Neki vole dodati inćune, neki kulen, neki povrće, neki vrhnje... pizze, jasno, ne brane da se s njima eksperimentira i prilagođava ih se ukusu pojedinca.
Ipak, ako ćete prosječnom Talijanu reći da ćete mu na stolu donijeti pizzu obloženu ananasom, najvjerojatnije će vas jako čudno pogledati, a neće začuditi niti ako vas u Napulju takvim "svetogrđem" pogode posred nosića (video koji to prikazuje možete pogledati ovdje).
Tamo se sa sadržajem pizza ne šali, dapače, većina će vam u tom gradu reći da sve što nisu margherite ili marinare i ne priznaju kao pizze.
Ipak, daleko je Napulj od Amerike, a jedna je pizzerija iz Corvina, gradića smještenog između Cincinnatija i Daytona, upravo šokirala sadržajem na svojim kulinarskim djelima, odnosno zlodjelima kako ih neki opisuju.
Tako na meniju pizzerije Roscoe's možete naći i Elvisa (nazvana je prema Presleyju), pizzu koju pripremaju tako što na nju stave maslac od kikirikija, sir za pizzu, slaninu i banane. Pa je zatim još preliju - medom!
Postojanje takve pizze začudilo je čak i one poprilično sklone eksperimentiranju sa sastojcima, međutim nije se vlasnik ugostiteljskog objekta zaustavio samo na tom kulinarskom mutantu.
Na meni je uvrstio i pizzu s vaflima te piletinom, a ugledali smo i jednu premazanu senfom i kečapom.
Previše za vaš ukus ili biste ipak probali? Korisnici društvenih mreža su postojanje Elvisa i neobične mu braće ispratili uz oprečne reakcije, ali sumnjamo da su vlasnike oni negativni previše zabrinuli.
Uostalom, znate kako kažu. Ne postoji loša reklama.
---