Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Fantastičan uspjeh /

Najbolji mladi poljoprivrednik 2022.: Mikropovrće, jestivo cvijeće za restorane i barove... biznis mu baš cvjeta

Odluka je pala kad je shvatio da u Hrvatskoj posebni restorani i barovi takve stvari traže - a praktično nitko im to ne nudi

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Njegov način bavljenja poljoprivredom totalno je drukčiji od onog što ste ikada vidjeli, jer uzgaja ono čime se rijetko tko u Hrvatskoj bavi! Odlazimo uživo na imanje poljoprivrednog prvaka Hrvatske, gdje nas već čeka Boris Mišević. Borise, za što se koriste Ilijine egzotične biljke i što je tajna njegovog uspjeha?

Miševiću je bilo, rekao je, u prvom redu žao što se u studiju u koji se javljao uživo, nisu mogli osjetiti divni mirisi kojima je bio okružen na tom OPG-u. Menta, begonija… Za sve ostalo prepustio je riječ Iliji Juriću da sam kaže što još ima.

"Imamo dosta vrsta menti, klasičnu za mojito, zatim pepermint mentu, zatim s aromoma ananasa, jagode, jabuke. Imamo raznog jestivog cvijeća. Uglavnom su nam kupci fine-dining restorani, koktel-barovi, slastičarnice i kokteli", kazao je.

Na ideju da ode u ovakvu vrstu poljoprivrede došao je vidjevši da toga u Hrvatskoj u ponudi nema, a da su trendovi u gastronomiji takvi da se koristi sve više jestivog cvijeća i mikropovrća.

"Krenuli smo malo po malo i sad već dosta restorana i barova…", kazao je.

"Razmišljamo povećati kapacitete, o novim sortama, novim vrstama", dodao je što dalje namjerava sa svojim OPG-om.

Cijeli javljanje uživo pogledajte u videoprilogu iz emisije:

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike