Premda ih još od vremena starih Rimljana smatraju delicijom, kamenice nisu baš za svačija usta.
Istina, bilo bi ih zgodno svejedno barem povremeno imati na meniju jer, osim što njihovo meso sadrži puno bjelančevina, ugljikohidrata i vitamina A, B1, B2, C i D, pripisuju im se i afrodizijačka svojstva.
Iako ih se može pripremiti na mnogo načina, ljudi ih uglavnom vole svježe uz kap limuna ili nekog umaka, a prije konzumacije zgodno je na umu imati i kako ih pravilno jesti.
Ponovimo da ih je u svakom slučaju najprije potrebno pomirisati kako biste provjerili jesu li dobre, odnosno vidjeti osjećate li pri njihovu otvaranju notu svježe morske vode.
"Kamenice se jedu prstima i treba ih jesti sirove, svježe te izravno iz ljuske. Bez pribora za jelo, bez tanjura, samo trebate prisloniti usne do kamenice i progutati. Također, na kamenicu možete staviti začine prema želji prije nego što ih jedete", kažu preporuke koje smo još prošle godine objavili u jednom našem članku.
Ovoj Ruskinji svjedeno se nisu svidjele, a njezine reakcije upravo su postale viralni hit na mnogim društvenim mrežama.