Kamenice su školjke koje treba pravilno jesti. Kako se jedu kamenice? Prije nego što stavite kamenicu u usta, pomirišite kamenicu kako biste provjerili je li kamenica dobra. Kamenica bi trebala mirisati na svježu morsku vodu, to znači da je spremna za jelo.
Kamenice se jedu prstima i treba ih jesti sirove, svježe te izravno iz ljuske. Bez pribora za jelo, bez tanjura, samo trebate prisloniti usne do kamenice i progutati. Također, na kamenicu možete staviti začine prema želji prije nego što ih jedete.
Jedan od načina kako se jedu kamenice je sa malo svježeg soka od limuna. Osim soka od limuna, kamenice možete jesti i s umakom prema želji, primjerice, umakom od hrena.
Ipak svježa kamenica s puno složenog, ukusnog soka je sama po sebi poslastica. Najprije je jedite samu, a nakon toga možete improvizirati sa začinima.
Kamenice dobro prožvačite kako biste osjetili puninu njihovog okusa.