LJUBAVNI HOROSKOP / Sunce ulazi u ovna, počinje sezona proljetnog ljubavnog lova: Zvijezde otkrile tko je spreman za dobro oprašivanje

Image
Izvor: Shutterstock

Ovan predstavlja snagu, začetnik je stada, uvijek je mlad duhom

17.3.2023.
14:59
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U ponedjeljak, 20 ožujka, s proljetnim ekvinocijem ili ravnodnevicom, tranzitno Sunce ulazi u vatrenog i kardinalnog Ovna – prvi znak Zodijaka.

Ovan predstavlja snagu, začetnik je stada, uvijek je mlad duhom. Najlakše ćete ga povrijediti ignoriranjem, međutim bijes Ovna iako glasan i strašan, kratko traje. Ljude dijeli samo na prijatelje i neprijatelje. Prkosi vlastitim emocijama. Ali jedno ne može podnijeti: poraz. Sam je sebi najveći problem. Ima posebnu sklonost – prema uniformi.      

Venera je u domicilu u Biku, Mars se bliži svom padu u Raku, Sunce egzaltira u Ovnu, Saturn  uranja u (pra)oceanske Ribe…, kozmičke sile i energije poigravaju se s nama!

Tjelesne užitke cijenimo iznad svega. Čitamo neverbalne znakove, jezika tijela i ponašanja. Partnera ili partnericu činimo ovisnim o svojim seksualnim vještinama. Varanje ne možemo podnijeti!   

A Plutonov tranzit u Vodenjaka? Možda nas kakav upozoravajući udar s nebesa strefi i uplaši, da se urazumimo, primirimo i odustanemo od apokaliptičnih ratnih (ego) igara.    

Ovan

Započinje vaša proljetna sezona ljubavnog (ribo)lova. Cijele ste zime bili vrijedni (ali ne i uzoriti) po tom pitanju. Vremena  ozbiljna, a vi neozbiljni. Oči vam lete po tijelu solerice Bikice? Ništa od toga. Pokušajte nešto s Kraljicom Lavicom, strastveno je vruća kao i vi.     

Bik

Sočna ste voćkica i mnogi bi vas vrlo rado ubrali i kušali. Vi birate! Konzervativan momak, materijalno dobrostojeći i tjelesno (s ogromnim rezervoarom libida) dobrodržeći, bio bi vam savršeno idealan za proljetno oprašivanje i ljubavnu oplodnju.     

Blizanci 

Prijeti vam pad energije, što i ne mora biti loše s obzirom da ste već mjesecima unatrag razdražljivi i skroz dekoncentrirani. Verbalno ćete se stišati i u mozgu pošteno zbrojiti. Možda i raskinete vezu kad spoznate da je lik dosadan i bezveze i da ljubavi tu nema.   

Rak

Ulazite u osjetilno zapaljivo razdoblje i netko će vas početi zaobilaziti i izbjegavati. Odustanite od nasrtljivosti jer to rijetko tko može podnositi. Ni pretjerana sumnjičavost nigdje vas ne vodi. Stisnite ga uz grudi nježno i milozvučno i sigurno vam neće pobjeći.    

Lav 

Kiša pada, trava se zeleni, i vaše nabujale cicamace drsko strše uvis i izazivaju. Prekrasna ste mačkica, slobodna i strastvena, i neželjenog gosta znate opasno ogrebati. A da malo skratite te vaše divlje kanđžice? Seks nije sportsko natjecanje. Sve polako. Prvo predigra.     

Djevica 

Na prvi pogled, u vama bi se čovjek prevario, jer od astrološke Djeve nema lukavije erotske lisice! Vrlo ste tjelesni, i vaša je hipohondrija dokaz tome. Niste u optimalnoj fazi razvoja. Pripazite se muških nametnika 'virusologa' – da vas (nesvjesno) ne zaraze.    

Vaga 

Vaga je lijepi cvijetak i bez topline Sunčeva sjaja teško otvara svoje osjetljive latice okolnom svijetu. Lav je Sunce i uz Lava vam nikada nije hladno. Izbjegavajte Škorpione jer će vas (pre)lako uvući u emocionalni mulj duboki i ostati ćete bez kisika za disanje.      

Škorpion 

On(a) vas više ne želi vidjeti ni nacrtane. Kad je netko slabo svoj i bez samopouzdanja u vama se budi sadistička crta vašeg temperamenta. Potrebna vam je konfrontacija da biste se bolje osjećali. Proljeće pristiže, a vi samujete i bol bolujete. Pretvrd ste orah!!!      

Strijelac 

Mars vam odlazi, a Saturn vam ostaje. Bili ste prevrući, a sada ste prehladni, i on(a) ne zna što bi (dalje) s vama. Samokontrola i odgovornost vaše su nove kvalitete. Neodgovorno ljubakanje u susjedstvu više vam ne pada na pamet. Vrlo mudro od vas.         

Jarac 

Postali ste mekši i nježniji i niste to kod sebe još detektirali. Potrebno vam je određeno vrijeme da se prilagodite novim (unutarnjim) okolnostima. Uslijed pojačane osjetilnosti padaju sve vaše maske. Izlazite iz oklopa. Bujna Bikica senzibilno će vas k sebi prigrliti.     

Vodenjak

Kod vas je sve dopušteno osim predvidljivosti i dosade. Ne podnosite predrasude i rušite tabue. Ako je momčina teška seljačina u duši, nećete ga ni pogledati. Tko nije siguran koje je spolne orijentacije, ta(j) će razbuditi vaš radoznali ekscentrični interes!    

Ribe 

Ribe se smrzavaju, a vani je sve toplije. Sami ste sebi kontradiktorni. A drugima? Ako oko vas stidljivo i oprezno oblijeće Jarac, to vam je radosna ljubavna vijest. I on je emocionalno prohladan kao i vi? Odledite ga vašim seksi milosrdnim duhom – svetim!