Play ponuda

U PODMORNICAMA NEMA FEJSA: / Britanska mornarica ima problema s privlačenjem ljudstva

Image
Foto: wikipedia, CPOA(Phot) Tam McDonald

Kraljevska mornarica sve teže popunjava redove podmorničara mladim mornarima jer izgleda da gotovo nitko ne želi biti potpuno odsječen od društvenih medija u intervalima od 90 dana, piše RT.

26.7.2016.
7:25
wikipedia, CPOA(Phot) Tam McDonald
Play ponuda

Nekoliko dana nakon što je britanski parlament izglasao nastavljanje politike korištenja podmornica sa strateškim nuklearnim naoružanjem, istraživanje tvrtke PA Consulting pokazalo je kako se Kraljevska mornarica suočava s velikom krizom nedostatka ljudstva.

Image
DRAMA KOD GIBRALTARA: /

Britanska nuklearna podmornica izbjegla tragediju

Image
DRAMA KOD GIBRALTARA: /

Britanska nuklearna podmornica izbjegla tragediju

Mladi ljudi nisu previše oduševljeni time da postanu podmorničari jer to znači da moraju provesti i do tri mjeseca pod morem bez svojih pametnih telefona i pristupa društvenim mrežama.

Neki članovi posade na podmornicama klase Vanguard morali su ploviti i do tri puta godišnje zbog nedostatka ljudstva.

Neuspjeh projekta "Faraday"

Britanska je mornarica započela projekt "Faraday" kako bi potaknula obične mornare da se prekvalificiraju u inženjere koji mogu služiti u podmornicama. Ali sudeći po rezultatima istraživanja PA Consultinga, ovaj projekt zasad još nije zaživio.

"Nikada još nismo bili u sličnoj situaciji", izjavio je viši časnik uključen u projekt "Faraday". "Postoje regruti koji žele služiti u podmornicama, ali sve ih je teže pronaći i velik je izazov zadržati ih u mornarici - mnogi odsluže par godina i onda odu."

"Biti podmorničar je način života. Zaključani ste i obavljate jako važan posao, ali istina je da ne možete koristiti svoj mobitel i ne možete kontaktirati prijatelje na Facebooku."

Jedan stariji podmorničar rekao je medijima da taj posao više nije privlačan mladim mornarima. "Svi mi moramo odrađivati dodatne plovidbe i ima dosta frustracije. Postoje velike razlike u stupnju vještine, ali pravi problem je u tome što ova služba jednostavno nije privlačna mladim mornarima.

Pretpostavljam da Facebook generacija jednostavno ne želi biti toliko dugo odvojena od svega."

Play ponuda
Play ponuda