OVAJ GOOGLE JE TOTALNO ZLOPAMTILO: / Mislite li da ste izbrisali pretrage? Gadno se varate...

Ako mislite da ste pritiskon na 'Delete Browsing History' stvarno uklonili sve tragove o onome što ste gledali na internetu, varate se, piše Digital Spy.

10.9.2016.
8:50
Thinkstock, puhhha
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od prvoga dana svoje aktivnosti, još prije više od 18 godina, Google pohranjuje i čuva svaku pretragu koju ste izvršili putem njega, čak i one za koje ne želite da itko drugi zna.

Kako izbrisati rezultate Google pretraga prije nove politike privatnosti

A sada i vi možete pregledati svoju kompletnu povijest pretraživanja. Ne govorimo samo o onome što ste tražili na vašem trenutačnom uređaju. Već o svim pretragama koje ste napravili na svim računalima, laptopima, smatrfonima i tabletima IKADA. Sve što ste pretražvali dok ste bili ulogirani s vašim Google ili Gmail računom, pohranjeno je pod vašim imenom.

Da, "O, sranje!" je pravilna reakcija.

Sve se zna

Bez obzira bile vaše pretrege s mobilnih ili desktop uređaja, sve su pohranjene, i do njih se može doći. Samo trebate znati gdje tražiti.

Ako ste podjednako zabrinuti i znatiželjni, razumijemo vas.

A ako i sami želite vidjeti što ste sve pretraživali, prvo provjerite da li vam netko možda ne gleda preko ramena, a zatim kliknite na history.google.com/history. Vaša cijela prljava prošlost pojaviti će vam se pred očima.

Osim što ćete moći vidjeti sve pretrage koje ste ikada napravili, kao i točan datum i vrijeme kada ste to učinili. Moći ćete i sami pretraživati vaše pretrage, vidjeti što je prva stvar koju ste tražili Googleom (ili barem prva s trenutnim profilom).

Izbrišite prošlost i spriječite buduća snimanja

S obzirom da nisu baš svi oduševljeni time da Google čuva sve njihove podatke, i to unatoč Googleovim uvjeravanjima kako samo oni imaju pristup svojim vlastitim informacijama, možete sve i izbrisati.

Isto tako, možete narediti Googleu da (navodno) prestane bilježiti vaše povijest pretraživanja, i to dosta jednostavno.

Pritisnite na 'Details' tipku koja se nalazi ispod svake pretrage i pojaviti će se prozor s raznim podacima o individualnim pretragama.

Među njima je i 'Activity Controls'. Klikom na nju moći ćete sami odrediti što će sve Google pratiti. A što je još važnije, ako kliknete na najgornju opciju 'Web & App Activity' moći ćete postaviti da vaše buduće pretrage ostanu samo vaše.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali