Prodaja novih automobila pala 24,5 posto, traže se rabljeni

shimmer fallback

Danak krizi – kupci se opreznije zadužuju pa je prodaja novih automobila pala 24,5 posto

1.2.2013.
13:42
Play logo

Pad prodaje novih automobila od 24,5 posto u prošloj godini, u odnosu na ionako lošu 2011, rezultirao je većom potražnjom za rabljenim automobilima. Iako službenih podataka nema jer se takve statistike ne vode, prema rezultatima prodaje Tehničko-remontnog centra Zagreb (TRCZ), jednog od najvećih prodavača rabljenih automobila u Hrvatskoj, polovni su auti sve traženiji, piše Večernji list.

U posljednja tri mjeseca 2012. prodano je 470 automobila, što je rast od 7,2% u odnosu na isto razdoblje 2011., čime je dosegnut rezultat iz 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se traže manja vozila koja imaju manju potrošnju goriva i čije je održavanje jeftinije, od jedne do tri godine starosti i do cijene od 10.000 eura. Vrlo su tražena i vozila do jedne godine starosti koja su kao nova, a 20-30% povoljnija.

"Lanjska prodaja nam je na razini 2011. Najtraženiji su manji auti koji malo troše po cijeni od 5.000 do 6.000 eura. Naša najveća prednost u odnosu na prodavače novih automobila jest što nudimo dobre automobile uz sve oblike financiranja poput kredita, leasinga i kartica po bitno prihvatljivijoj cijeni", kaže trgovac rabljenim autima Damir Horvat, vlasnik salona rabljenih auta Horvat automobili.

Play logo

Izgleda da se građani u krizi opreznije zadužuju za kupnju automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupci su svjesni vremena u kojem živimo i odlučuju se na financijski optimalnu kupnju auta, odnosno za rabljeni auto koji nije jako star i za koji se daje jamstvo", rekao je predsjednik uprave TRCZ-a Stipe Miličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo