Papa Benedikt XVI pridružio se Twitteru

Papa Benedikt XVI. otvorio je službeni Twitter profil s adresom @Pontifex.

3.12.2012.
16:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovaj potez je bio najavljen još u studenom, kada je Vatikan najavio da će papa (ili točnije, netko tko održava njegov Twitter račun) "tweetati" prilično rijetko te da njegovi tweetovi "neće skretati daleko od njegovih tekstova". Drugim riječima, ne očekujte da će papa tweetati o tome kako se osjeća ili za koji se nogometni tim moli da pobjedi u derbiju.

Vatikan je u ponedjeljak objavio da će papa na ovom računu početi tweetati 12. prosinca. Prvi papa-tweetovi će biti njegovi odgovori na pitanja poslana uz hashtag #askpontifex.

Na papinom Twitter računu @Pontifex zasada nema nijedan objavljeni post, iako je profil prikupio više od 90.000 sljedbenika (followers).

Trenutačno papa prati sedam drugih Twitter računa, od kojih su svi verzije tog istog profila, ali na različitim jezicima - njemačkom, španjolskom, portugalskom, poljskom, talijanskom, francuskom i arapskom.

Novi račun nije papin prvi susret s Twitterom. Prošle godine prilikom predstavljanja novih vatikanskih web stranica na adresi news.va, papa je poslao tweet sa službenog profila Vatikana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali