STVAR JE U SILICIJU

IMATE LI MAČKU? Onda možete ovako spasiti mobitel koji vam je pao u vodu

Ako vam telefon padne u neku tekućinu, bez obzira radilo se o bazenu, lokvi ili WC-u (koji je nadamo se bio prazan), definitivno se može raditi o nezgodnom događaju i brojni ga uređaji ne prežive, piše IFLScience.

Obično postoje dvije mogućnosti – ili da stavite svoj telefon u rižu, koja može isisati nešto vlage, ili da na sav glas psujete i proklinjete groznu sudbinu.

Evo sto trebate napraviti ako vam mobitel upadne u vodu

Iskoristite mačku

No telefonska tvrtka Gazelle tvrdi kako postoji i treća mogućnost, pod uvjetom da imate mačku.

Ne, bez obzira koliko vi mislili da je vaš krznati ljubimac pametan, on sam vam neće biti u stanju pomoći. U stvari, najvjerojatnije ga uopće neće niti biti briga za vaše probleme. Ono što će vam koristiti posebna je vrsta pijeska za mačke koji je učinkovitiji u spašavanju vašeg mobitela od mokre smrti nego riža.

Kako bi provjerili učinkovitost spašavanja smočenih mobitela, Gazelleov tim namjerno je uronio u vodu devet smartfona koje je zatim pokušao spasiti, svakog na različiti način. Metode su uključivale rižu, instant griz, biserni kuskus, običan pijesak za mačke i kristalni pijesak za mačke.

Ovaj zadnji sadrži silika gel, amorfni silicijev dioksid koji se nalazi u malim paketićima postavljenim u ambalaži odjevnih predmeta ili elektroničkih uređaja.

Dugotrajno čekanje

Tvrtka preporučuje da prvo trešnjom izbacite što više vode iz vašeg telefona, ostavite da se nakratko osuši na zraku, a zatim stavite u vrećicu s kristalnim pijeskom za mačke što je dulje moguće. Predlažu da to potraje nekoliko dana, što prevedeno znači izrazito dugotrajno isčekivanje i nervozu.

No ako vaš telefon ne funkcionira niti nakon 48 do 72 sata nakon nezgode, onda bi možda ipak trebali kupiti novi telefon.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr