PRIČAM TI PRIČU

NAJNOVIJA APLIKACIJA ZA KLINCE: Amazon objavio Rapids, dječju aplikaciju za čitanje

Amazon se nada kako će klincima učiniti čitanje zabavnijim pomoću Rapidsa, aplikacije orijentirane prema djeci koja omogućuje korisnicima da pričaju i o svojim omiljenim pričama, prenosi Interesting Engineering.

Program je namjenjen djeci od 7 do 12 godina, a ubacuje se u razgovor na društvenim mrežama i programima za razmjenu poruka kako bi ispričao priču. Rapids bi trebao pojačati samouvjerenje djece tako što će čitati red po red, a ne odlomak po odlomak. Većina knjiga na Rapidsu ispričana je preko likova koji govore jedan s drugim umjesto direktnog pripovjedanja.

Što je bolje, knjiga ili tablet prije spavanja – znanstvenici odgovaraju

Priče kao SMS poruke

Djeca će se moći ubacivati porukama u dijalog pričaFoto: Amazon Rapids

“Većina klinaca već ionako vole koristiti telefone kako bi razgovarali s prijateljima i obitelj. Željeli smo vidjeti što bi autori i ilustratori mogli stvoriti s aplikacijom koja olakšava pričanje priča na takav način. Oduševljeni smo što dijeliimo Amazon Rapids s roditeljima i njihovom djecom”, rekao je Rohit Agarwal, generalni direktor Amazon K-12 Educationa.

Za mlade čitače Amazon već ima Kindle for kids. Ali s Rapidsom ide i korak dalje.

“Dječje rano čitalačko iskustvo trebalo bi biti zabavno i pristupačno – nešto što žele raditi redovito. Čitanje bi ih trebalo nasmijavati, obuzeti ih, i provocirati njihovu maštu”, izjavio je Amazon Rapids Team.

Priče pokrivaju razne teme, od bake koja upada na grupni chat svoje unuke pa do dvije kokoši koje razglabaju trebaju li prijeći cestu.

Sadržaj Rapidsa

screen696x696
Već postoje brojne pričeFoto: iTunes

 

Uz sadržaj prilagođen uzrastu 7-12, glavne karakteristike Rapidsa su ugrađeni riječnik, u kojem djeca mogu lako pronaći značenje i pravilni izgovor riječi, a što bi trebalo pojačati samouvjerenost u čitanju. Svaki put kada podraže neku riječ, ona se automatski dodaje njihovom osobnom riječniku za brzu provjeru.

Svaka priča ima dijalog u tekstualnim porukama između likova. Stoga mali čitači mogu vršiti interakciju s dijalogom.

Djeca mogu istraživati veliku i kljižnicu originalnih priča. Naslovi uključuju avanture, fantasy, humor, misteriju, znanstvenu fantastiku i sport.

Postoji i ‘Read to me’ (Čitaj mi) program, koji omogućuje mladim čitateljima da čuju tekst preko robotskog glasa.

Rapids će ponuditi neograničenu količinu priča na svojoj platformi po posebnoj uvodnoj cijeni od 2.99 dolara (20.23 kuna) mjesečno. Možete skinuti aplikaciju na sve Fire tablete, te Android i iOS uređaje. Svakog će se mjeseca dodavati deseci novih priča. Roditelji mogu isprobati aplikaciju besplatno na dva tjedna.

Povratak na Net.hr