bolji od kostelića / Zubčić odvozio slalom života: 'Nema boljeg osjećaja od ovog'

Image

'Ovo je fenomenalno. Ući prvi put među 30 u slalomu ovdje, nema boljeg osjećaja', rekao je presretni 21-godišnjak koji je odrastao pod Sljemenom, u zagrebačkim Mlinovima.

6.1.2015.
20:40
VOYO logo

Hrvatski 21-godišnji skijaš Filip Zubčić je osvajanjem 15. mjesta na Crvenom spustu stigao do prvih slalomskih bodova u karijeri te rekao da "nema boljeg osjećaja od prvih bodova osvojenih na Sljemenu".

Prije 16 dana 21-godišnji Filip Zubčić iznenadio je skijaški svijet osvajanjem sedmog mjesta u veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji. U utorak, u svom drugom sljemenskom nastupu, pred svojim navijačima, upisao se i među osvajače slalomskih bodova u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je fenomenalno. Ući prvi put među 30 u slalomu ovdje, nema boljeg osjećaja. Čak sam sad možda i sretniji nego u Alta Badiji. Dobro, nisam sretniji, ali atmosfera je bila vrhunska. Nema bolje atmosfere, jer se od starta do cilja čuje kako ljudi urlaju sa strane. Hvala svima. Meni to ne odvlači pažnju, uvijek volim kad navijaju za mene. Napadao sam sve jače i jače, pogotovo u prvoj vožnji", rekao je presretni 21-godišnjak koji je odrastao pod Sljemenom, u zagrebačkim Mlinovima.

Dosad je u Svjetskom kupu osvajao bodove dvaput, oba puta u veleslalomu, ali rezultat na Sljemenu ga nije iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je čak slalom bio jači kroz pripremni period i kroz posljednje dvije, tri godine. Tako da je meni ovo sasvim očekivano da sam napravio dobar rezultat i u slalomu."

Osim što je prvi put osvojio slalomske bodove, Zubčić je napravio još nešto što je do ove godine bilo nezamislivo. Postao je prvi Hrvat koji je u slalomskoj utrcio nadmašio Ivicu Kostelića. No, u tome je samo našao inspiraciju da čestita svojem idolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica je i dalje tu. On se i dalje bori, i sigurno će još skijati. Drago mi je da sam tu, da mu se držim uz bok. Sad sam ga prvi put pobijedio. No, on se bori sa svojim koljenom. To što on podnosi, to nitko ne može."

Ipak, i ovo je rezultat koji nagovještava smjenu generacija u hrvatskom muškom skijanju, ali Zubčić ne misli tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da on polako odlazi, jer je u zadnjim intervjuima rekao da je još uvijek jako motiviran. Kad ode, to ćemo vidjeti. Ja sam uvijek spreman preuzeti ulogu vođe."

Skijaški cirkus ide dalje i ne ostavlja mogućnost Zubčiću za uživanje u sljemenskom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra ćemo ovdje trenirati veleslalom, a prekosutra idem u Adelboden. Nemam nikakav cilj, osim dobro skijati i pokušati ostvariti što bolji rezultat."

U Adelbodenu je Ivica Kostelić ostvarivao sjajne rezultate, a klasična veleslalomska staza odgovara i Zubčiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je još jedan maratonski veleslalom, dugačak i zahtjevan, tako da mi to sigurno odgovara. Navodno će biti ledeno i grbavo, što je super", zaključio je Zubčić s velikim osjehom na licu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo