nije zadovoljna /

ZOI: Zrinka Ljutić 28. u veleslalomu

Image

Hrvatska skijašica zauzela je 28. mjesto na veleslalomu

7.2.2022.
10:00
VOYO logo

Švedska skijašica Sara Hector osvojila je zlato u veleslalomu na ZOI u Pekingu, dok je hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić zauzela je 28. mjesto.

Šveđanka Hector opravdala je svoj status velike favoritkinje osvajanjem prvog olimpijskog naslova u karijeri s 29 godina. Hector je obranila prednost iz prve vožnje ispred Talijanke Federice Brignone (+0.28) i Švicarke Lare Gut-Behrami (+.0.72), koja je nakon prvog laufa bila osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanka je prije četiri godine zauzela 10. mjesto na olimpijskom veleslalomu, a sa velikih natjecanja najbolji rezultat joj je bio sedmo mjesto na  Svjetskom prvenstvu 2019.No, ove zime Hector je bez premca u veleslalomu s tri pobjede od ukupno četiri utrke. Ona je Švedskoj donijela treće olimpijsko veleslalomsko zlato nakon Pernile Wiberg (1992) i Ingemara Stenmarka (1980).

Vodeće skijašice svijeta nisu imale dobar dan, Slovakinja Petra Vlhova bila je tek 14. s 2.46 sekundi zaostatka, dok je olimpijska prvakinja Amerikanka Mikaela Shiffrin promašila vrata u prvoj vožnji. što joj se nije dogodilo u ovoj disciplini već četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutić je nakon prve vožnje bila 36., a nakraju je svoj prvi olimpijski nastup završila kao 28. s zaostatkom od 8.08 sekundi za Hector. 

"Nisam zadovoljna prvom vožnjomi nisam dobro vozila, iako nisam imala osjećaj da je zaostatak tako velik. U drugoj sam zadovoljnija, makara ima još puno prostora za napredak. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću biti pametnija drugi puta", kazala je Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike