TODOR VELIKI MAKEDONSKI / Zadarski ljubimac postao priča dana

Image
Foto: AP

Todor Gečevski je košarkaš koji uvijek ostavlja srce na parketu. Takav je bio i tijekom četiri sezone u Zadru postavši ljubimac navijača, ali sada je, igrajući za svoju domovinu, pokazao zadivljujuću požrtvovnost.

12.9.2011.
13:36
AP
VOYO logo

Tijekom utakmice drugog kruga Eurobasketa protiv Slovenije, koju su Makedonci dobili sa 68:59, Todor Gečevski je ružno pao na parket i slomio lijevu ruku.

Makedonski izbornik Marin Dokuzovski je svog 34-godišnjeg centra odmah stavio na listu ozlijeđenih, no bivši igrač Zadra nije htio ni čuti za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam slomio šutersku ruku, mogu igrati", poručio je svom šefu hrabri Gečevski, koji će zaigrati za Makedoniju u dvoboju za 1. mjesto u skupini F protiv Rusije.

Makedonski košarkaši savez, u suradnji s litvanski organizatorima, sada smišlja način kao zaštititi Todorovu slomljenu ruku za obračun s Rusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je podatak da tijekom Eurobasketa u Litvi iskusni makedonski centar tek jednom nije zaigrao za svoju momčad i tu je utakmicu Makedonija izgubila u produžecima (Crna Gora), dok je preostalih šest mečeva dobila.

I podsjetnik za one zaboravne, Gečevski je posljednji susret kvalifikacija za EP protiv velike Britanije odigrao sa slomljenim nosom. Zato ga njegovi sunarodnjaci slobodno mogu nazvati 'Todor Makedonski Veliki'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo