ČUDO IZ NORVEŠKE / Za njega se otimaju svi američki klubovi!

Izgleda nevjerojatno, ali norveški nogometaš - amater, izvodi bravure s nogometnom loptom kakvih se ne bi postidjeli niti profesionalni igrači američkog nogometa. Hovard pogađa gol s udaljenosti veće od 50 metara s lakoćom, i zato je preko noći, postao youtube senzacija.

28.12.2012.
18:17
VOYO logo

Ovo je Norvežanin Hovard Rugland. Postao je senzacija na Youtubeu zbog zapanjujućih trikova koje izvodi s loptom za američki nogomet. Njegova preciznost oduševila je Norvešku, a za njega se saznalo i s druge strane bare.

Ovaj genijalac u videu izvodi nezamislive akrobacije. Pogađa gol s udaljenosti od čak 55 metara, čega se ne bi posramili ni profesionalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješno izvodi škarice i loptom pogađa drugu loptu u letu. Nedugo nakon što se pojavio na Youtubeu, profesionalni američki klubovi počeli su se otimati za Norvežanina. I tako bi se Hovard mogao naći u dresu koji je mahom rezerviran za Amerikance. Jer, u američkoj profesionalnoj ligi stranci su rijetki.

U vrijeme snimanja ovog videa Rugland se navodno nije bavio američkim nogometom. Ali, okonosti su se promijenile. Snimio je video koji je na noge dignuo Ameriku. Sada se nada ugovoru, i to prije nego što počnu pripreme za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što ima 27 godina ne bi ga trebalo sprijeciti da ostvari zavidnu karijeru. Jer, američki profesionalci nogomet igraju u četrdesetima. A snimke kao što je ova skautima mogu olakšati posao. Nema više potrebe za dugim putovanjima i obilascima sportskih terena. Lov na talente uskoro bi se mogao preseliti na internet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo