EUROLIGA: CSKA - CIBONA 87-61 / "Vukovi" polomili zube u Moskvi

Image

Najefikasniji domaćin bio je Langdon sa 18 koševa, a kod Cibone Amerikanac Anderson sa 15.

4.2.2009.
19:47
VOYO logo

Košarkaši Cibone u 2. su kolu skupine H Top 16 Eurolige izgubili na gostovanju u Moskvi kod aktualnog prvaka Europe CSKA sa 61-87 (13-21, 17-21, 19-23, 12-22). Već prve minute pokazale su u kojem smijeru ide utakmica. Nakon 4. minute moskovski klub je vodio 9-2, a odmah su čvrstom obranom natjerali hrvatske košarkaše na niz pogrešaka, te težak put do poena. Nakon sedam minuta je Cibona tek dva puta pogodila domaći koš. 

Razlika se u prvom poluvremenu vrlo brzo uzdigla na iznad deset poena, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću Moskovljana 42-30. Najbolji dio igre Cibona je prezentirala u trećoj četvrtini, pa su se tako u jednom trenutku približili na samo sedam poena zaostatka (54-47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, samo je nekoliko minuta opet bilo dovoljno Langdonu, Holdenu i ostalima da podignu razliku na velikih 20-ak poena razlike, te rutinirano privedu utakmicu kraju. Za domaćine nije igrao hrvatski reprezentativac Zoran Planinić koji je prije početka utakmice osjetio bol u leđima, te nije želio riskirati pogoršanje ozljede.

Najbolji je kod CSKA bio Trajan Langdon sa 18 poena, a kod Cibone Amerikanac Alan Anderson s 15 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine Montepaschi je na svom terenu svladao Fenerbahce našeg Gordana Giričeka 87-79. Naš košarkaš igrao je 24 minute, te je ubacio 12 poena (šut za dva 2-6, trica 2-4, slobodna bacanja 2-3) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Nakon dva kola u skupini H vodi CSKA iz Moskve s dvije pobjede, Montepaschi i Cibona imaju po pobjedu i poraz, dok je Fenerbahce Ulker bez pobjede. Upravo je Fenerbahce Ulker sljedeći suparnik Cibone i to sljedećeg četvrtka u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike