Toyotini noviteti u Hrvatskoj / Vozili smo novi Auris i Avensis

Image

Toyota je na ORYX Centru za sigurnu vožnju domaćoj javnosti službeno predstavila novi Auris i Avensis s naprednim sustavima aktivne sigurnosti

4.9.2015.
11:22
VOYO logo

Za predstavljanje sigurnosnih sustava idealno je poslužio ORYX Centar za sigurnu vožnju, s najnaprednijim poligonom u ovom dijelu Europe, gdje su svi okupljeni za upravljačem novog Avensisa mogli testirati mogućnosti Sustava automatskog kočenja kod opasnosti od sudara (Pre-Collision System), koji mono-kamerom i laser-senzorom tzv. LiDarom detektira objekte ispred vozila, zvučnim signalom alarmira vozača te, ukoliko vozač ne uspije pravodobno zakočiti, pokreće potpuno samostalno kočenje sprječavajući ili umanjujući udar u vozilo ispred.

Image
Image

Toyota

Istovremeno na cestama u okolici ORYX centra za sigurnu vožnju, u novim modelima Aurisa testirale su se mogućnosti ostalih naprednih sustava aktivne sigurnosti iz Toyota Safety Sense paketa, koji uključuju Sustav prepoznavanja prometnih znakova (Road Sign Assist), Sustav upozorenja prilikom napuštanja  prometne trake (Lane Departure Alert) i Sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala (Automatic High Beam).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toyota Safety Sense je sustav lansiran ove godine. Taj novi paket sigurnosnih sustava prvotno je dostupan na novim modelima Auris i Avensis, kao i na manjim modelima AYGO i Yaris. Ovisno o modelu, Toyota Safety Sense nudit će se kao dio serijske opreme, ili kao opcija po vrlo pristupačnim cijenama. Toyota trenutno ovaj sustav nudi po akcijskoj cijeni od 3500 kuna.

Image

Toyota

Image

Toyota

Osvježeni Auris nudi se kao kompaktni i karavanski (Touring Sports) model s izborom dizelskih i benzinskih motora te hibridnim pogonom, kao i osvježenom razinom opremljenošću s novom sigurnosnom opremom. Potpuno novi 1,2-litreni turbo motor s izravnim ubrizgavanjem goriva pridružuje se ponudi dosadašnjih benzinskih motora. S druge strane, 2,0-litreni turbo dizel je zamijenjen novim 1,6-litrenim D-4D motorom, dok je provjereni 1,4-itreni D-4D turbo dizel unaprijeđen, nudeći najbolju u klasi CO2 emisiju, u kategoriji do 90 KS. Svaki motor u ponudi sada zadovoljava EURO 6 normu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svojim prestižnim stilom, novim motorima te inovativnom tehnologijom, novi Avensis svakom će kupcu omogućiti lak izbor. Bez obzira na izvedbu ili razinu opremljenosti, dizajniran je kako bi bio prestižan, siguran i udoban na svakom putovanju. Ponuda od pet motora donosi izbor između dva dizelska, a oba su potpuno nova: 1,6-litreni D-4D sa 112 KS koji stiže i u novom Aurisu, te emitira 11 g/km manje CO2 od većeg 2,0-litrenog dizelaša kojeg zamjenjuje – ukupno 108 g/km. S druge strane, premijerno se pojavljuje u Toyotinoj ponudi i novi 2,0-litreni D-4D motor sa 143 KS, koji zamjenjuje dosadašnji 2,2-litreni dizelski motor uz 24 g/km manje CO2, ukupno 119 g/km. Cijene Aurisa kreću se od 118.600 kuna naviše dok Avensis stoji od 176.900 kuna naviše.

Image

Toyota

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo