VIDEO: / SVJETSKO SPORTSKO ČUDO Ima 100 godina, obara rekorde i šokira svijet

Nevjerojatna vijest dolazi nam iz Japana.

9.4.2015.
16:59
VOYO logo

Nagaoka već drži rekord u svojoj dobnoj kategoriji u istoj disciplini, samo u pedesetmetarskim bazenima. A ovoga puta nevjerojatan podvig napravila je za samo sat i 15 minuta, plivavši leđnom tehnikom.

Nagaoka dominira u svojoj dobnoj kategoriji gdje drži rekord, a međunarodna plivačka federacija dodijelila joj je i priznanje. Jer, njezinih 24 titule na kratkim i duljim stazama uistinu su impresivne. A njezine godine dokaz su da se sve može postići samo kad se hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa i biti najbolji, osvajati titule i obarati rekorde. Za njezino posljednje postignuće očekuje se kako će naći svoje mjesto i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča oko ove nevjerojatne Japanke započela je kada je počela plivati zbog terapije za koljena, ali ubrzo je počela trenirati i nekoliko puta tjedno. Vrlo brzo počela je nastupati na plivačkim natjecanjima diljem svijeta.

Nakon što je navršila 100 godina prošle godine, objavila je i knjigu pod nazivom: "Ja sam stogodišnjakinja i najbolji aktivni plivač na svijetu". A svoj naslov na knjizi opravdala je i u zanimljivoj izjavi koju je dala za japansku agenciju Kyodo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim plivati do svoje 105, naravno ako poživim još toliko".

Možda i doživi, jer Japan je zemlja u kojoj se najdulje živi. Naime, prošloga tjedna je umrla najstarija osoba na planeti. Riječ je o ženi Misai Okawi, koja je umrla u dobi od 117 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo