VIDEO: / Ovaj potez protiv Đokovića će prepričavati unucima

Uzbekistanac Denis Istomin izgubio je susret 3. kola Australian Opena protiv drugog reketa svijeta Novaka Đokovića u tri relativno glatka seta.

19.1.2014.
10:35
VOYO logo

Mogu Đoković, Federer, Del Potro i ostali sjajni tenisači riješavati gemove u manje od minute, ali dobiti gem na način na koji je to Istomin uradio je uistinu fascinantno.

Najprije treba uzeti u obzir da je igrao protiv jednog od najboljih igrača današnjice, pa čak i svih vremena, a potom i da se ovaj servis-gem dogodio u trećem setu, kada je Istomin već imao break zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbekistanac je u petom servis gemu odigrao četiri winnera, jedan ljepši od drugog. Najprije je kod 15:0 pogodio forehand dijagonalu iz trka, da bi kod 40:0 pogodio backhand paralelu, ali ne preko mreže, već pored stupa koji drži mrežu, što je u tenisu dozvoljeno.

Istomin je u cijelom prvom setu ispalio četiri winnera jednom od najboljih defanzivaca današnjice, a potom je u trećem to isto ponovio, ali u jednom gemu, koji će zasigurno pamtiti i prepričavati svojoj djeci i unucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/-lejdXXFpNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo