VELIKI USPJEH HRVATSKE TAEKWONDAŠICE: / Matea Jelić srebrna na Grand Prix turniru

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press

Hrvatica je u finalu poražena od Francuskinje

14.9.2019.
15:10
Profimedia, Zuma Press
Play logo

Hrvatska taekwondoistica Matea Jelić, članica TK Marjan osvojila je u subotu srebrnu medalju u kategoriji do 67 kg na Grand Prix turniru G-4 kategorije koji se održava u japanskom gradu Chibu.

Ona je drugog dana turnira na putu do polufinala slavila protiv Belgijanke Craen Indra (6-5) u prvom kolu, zatim protiv Brazilke Santos Caroline (2-0) u drugom kolu i u četvrtfinalu protiv članice TK Dubrave Doris Pole (4-0).Za nastup u finalu je sa 8-2 bila bolja od predstavnice Kine Yungfei, a onda je u finalu pokleknula protiv Francuskinje Magde Henin koja je bila bolja sa 5-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golec do četvrtfinala

Prije nje prvog dana turnira od ostalih hrvatskih predstavnika na borilišta su izašli Nikita Glasnović (TK Marjan) koja je u kategoriji do 57kg zaustavljena u četvrtfinalu, Bruna Vuletić (TK Marjan) koja je u istoj kategoriji poražena u prvom kolu kao i njihov klupski kolega Lovre Brečić u muškoj konkurenciji u kategoriji do 68kg.

Drugog dana su na tatami izašli Leon Glasnović (TK Marjan) u kategoriji do 58kg, ali je zaustavljen u prvom kolu dok je Vedran Golec (TK Osvit) u kategoriji do 80kg stigao do četvrtfinala, kao i Doris Pole (TK Dubrava).

Prvih šest ide na Igre

Play logo

U Chibuu na turniru G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca s olimpijske liste je 11 hrvatskih taekwondoaša koji love bodove za normu za OI u Tokiju iduće godine. Prvih šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osigurava izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020., a do zatvaranja te liste ostala su svega još tri mjeseca. Mateja Jelić je peta na olimpijskoj rang listi, a Nikita Glasnović sedma, dok je Lovre Brečić osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na borilišta još trebaju izaći Kristina Tomić (TK Osvit, -49kg), Lena Stojković (TK Marjan, -49kg), Toni Kanaet (TK Marjan, -80kg) i Ivan Šapina (TK Osvit, +80kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo