SLUŽBENO POTVRĐENO

VELIKI DINAMOV TALENT OTIŠAO U BERLUSCONIJEV KLUB: Maksimir je zamijenio talijanskom Drugom ligom

Mladi hrvatski nogometaš u Italiju stiže na posudbu, a Monza će navodno morati otkupiti Marinov ugovor ako s njim izbori plasman u Seriju A

Talentirani 19-godišnji hrvatski nogometaš Antonio Marin napustio je redove zagrebačkog Dinama i otišao na posudbu u talijanskog drugoligaša Monzu, koja je u vlasništvu bivšeg talijanskog premijera i “gazde” Milana Silvija Berlusconija.

DINAMO JE DOGOVORIO PRODAJU JOŠ JEDNOG SVOJEG DRAGULJA? Karijeru bi trebao nastaviti u talijanskoj Drugoj ligi

Monza je Marina dovela na jednoszonsku posudbu, a u ugovor je uključena opcija otkupa njegovog ugovora na kraju sezone za šest milijuna eura.

Monza će navodno morati otkupiti Marinov ugovor ako s njim izbori plasman u Seriju A, najelitniji razred talijanskog nogometa.

Marin se smatra jednim od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, no nije se uspio izboriti za poziciju u prvoj momčadi Modrih pa je promjenio sredinu.

Berlusconijev novi klub

Bivši čelnik slavnog prvoligaša Milana i talijanski premijer Silvio Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ove godine promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.

Silvio BerlusconiFoto: AFP PHOTO / Tiziana FABI

On je puno poznatiji po tome što je bio vlasnik slavnog talijanskog prvoligaša Milana čak 31 godinu i u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988–89, 1989–90, 1993–94, 2002–03, 2006–07), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010–2011.

Povratak na Net.hr