u siječnju odluka / Veličanstvena trojka u borbi za 'Zlatnu loptu'

Image
Foto: AP Images

Na širem popis kandidata za 'Zlatnu loptu' bila su 23 kandidata, no lista je skraćena na tri imena. Messiju je to osmi uzastopni put da je među tri preostala kandidata za nagradu, dok je prošlogodišnji pobjednik Ronaldo četvrtu godinu uzastopce među tri najbolja.

1.12.2014.
18:21
AP Images
VOYO logo

Zvijezda portugalske reprezentacije i Real Madrida Cristiano Ronaldo, argentinski majstor i igrač Barcelone Lionel Messi, te vratar njemačke nogometne reprezentacije i Bayerna Manuel Neuer finalisti su izbora za najboljeg nogometaša godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i France Footballa.

Na širem popisu kandidata za 'Zlatnu loptu' bila su 23 kandidata, no lista je skraćena na tri imena. Messiju je to osmi uzastopni put da je među tri preostala kandidata za nagradu, dok je prošlogodišnji pobjednik Ronaldo četvrtu godinu uzastopce među tri najbolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lak izbor, ali ja bih izabrao Ronalda", rekao je Christian Karembeu, koji je bio prisutan na današnjoj objavi tri kandidata.

FIFA i France Football objavili su i tri kandidata za najboljeg trenera godine. U igri za prestižnu nagradu su trener Atletico Madrida Diego Simeone, trener Real Madrida Carlo Ancelotti, te njemački izbornik Joachim Loew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod nogometašica kandidatkinje za nagradu su Njemica Nadine Kessler, Brazilka Marta i Amerikanka Abby Wambach.

Proglašenje najboljih bit će 12. siječnja u Zurichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo