UTAKMICA U PRIŠTINI / 'Vatreni' će prvi zaigrati s Kosovom

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kosovski nogometni savez očekuje da će Fifa 10. siječnja dati zeleno svjetlo za odigravanje službenih prijateljskih utakmica, objavila je u subotu srbijanska novinska agencija Tanjug pozivajući se na bečki dnevnik "Die Presse".

4.1.2014.
14:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Kosova mogla bi u ožujku u Prištini odigrati prvu službenu prijateljsku utakmicu, a jedan od mogućih protivnika je Hrvatska.

Kosovski nogometni savez očekuje da će Fifa 10. siječnja dati zeleno svjetlo za odigravanje službenih prijateljskih utakmica, objavila je u subotu srbijanska novinska agencija Tanjug pozivajući se na bečki dnevnik "Die Presse". U prilog tome ide i činjenica da je Fifa odobrila prijateljske utakmice Gibraltaru, iako se tome oštro protivila Španjolska.

Najveći protivnik izlasku nogometne reprezentacije Kosova na međunarodnu scenu je Srbija.

Predstavnik Kosovskog nogometnog saveza za međunarodne odnose Artan Govori tvrdi da će prva utakmica, koja bi mogla biti organizirana u ožujku, sigurno biti odigrana u Prištini.

"Da li će to biti protiv Hrvatske ili neke druge momčadi, još ne znamo. No, sigurno će prva službena utakmica reprezentacije biti odigrana u Prištini", izjavio je Artan Govori.

Zbog nemogućnosti igranja za Kosovo brojni odlični kosovski nogometaši prisiljeni su igrati za druge države, pa tako samo za Švicarsku nastupaju Xherdan Shaqiri (Bayern), Valon Behrami (Napoli), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Admir Mehmedi (Freiburg) i Blerim Džemaili (Napoli).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo