DINAMO - HAJDUK 0-1: / Splićani preživjeli sve šokove, isključenje igrača i trenera te jedanaesterac i slavili u velikom derbiju hrvatskog nogometa

Image
Foto: PIXSELL

Ono najvažnije napravio je nakon Dinamove pogreške Franck Ohandza

18.2.2018.
16:50
PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 22. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Hajduka pobijedili Dinamo s 1-0 (0-0) i smanjili zaostatak za Zagrepčanima na devet bodova. Veliki derbi hrvatskog nogometa donio je slabo prvo poluvrijeme i iznimno uzbudljivo drugo poluvrijeme u kome je Hajduk zabio iz svog jedinoga udarca na vrata, a pojačanje Modrih Mario Gavranović promašio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaravajući uvod

Prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa osim razočaranja, vrlo lošu igru dviju najboljih hrvatskih momčadi, rastrganu s čak 25 prekršaja i tek jedan udarac na vrata. On se dogodio u 32. minuti kada je Soudani izbio sam ispred Hajdukova vratara Letice, koji brani njegov pokušaj loba. Splićani u prvih 45 minuta nisu uputili nijedan šut prema vratima.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: Ovako je izgledala rovovska bitka na Maksimiru

Image

NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: Ovako je izgledala rovovska bitka na Maksimiru

U 49. minuti Letica brani pokušaj Ademija, a u 52. minuti dogodilo se dvostruko uzbuđenje. Prvo je u naletu bio Soudani, a vratar Letica je rukom zaustavio loptu i to, kako se čini, izvan kaznenog prostora, da bi u protunapadu Hajduka teško pogriješio Lešković, koji je čekao da njegov neodlučni vratar Livaković izbije loptu. To je iskoristio Franck Ohandza, koji je ukrao loptu i lako pogodio praznu mrežu za vodstvo Hajduka u prvom udarcu Splićana prema golu.

Dvojbeni jedanaesterac

U 60. minuti udarac Soudanija opet brani sjajni Letica, a u 67. minuti još jednom promašuje u ovoj utakmici neraspoloženi Dinamov Alžirac, ovaj put glavom s dva metra. U 80. minuti sudac Pejin svira vrlo dvojbeni kazneni udarac za Dinamo nakon što je u skoku Soudani napravio očiti prekršaj nad Lopesom, koji pritom igra rukom. Španjolac je dobio i žuti karton, a to mu je bio i drugi, isključujući. Kazneni udarac je izveo Mario Gavranović i poslao loptu pored desne vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo vodi s 53 boda, a Hajduk je drugi sa 44, Osijek ima 39, a Rijeka 38 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

DINAMO - HAJDUK 0-1

Dinamo: Livaković – Rrahmani, Lešković, Benković, Lecjaks – Ademi, Doumbia – Moro, Soudani, Olmo – Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Letica – Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow – Savvas, Radošević, Bašić – Said, Ohandza, Caktaš.

90+5. minuta: KRAJ UTAKMICE. Hajduk je slavio golom Ohandze 1-0 pobjedu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade utakmice.

90. minuta: Sedam udaraca Dinama, jedan Hajduka. Onaj Ohandzin za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Hajduk je sad ostao i bez trenera koji je poslan na tribine zbog prigovaranja sucu.

81. minuta: PROMAŠAJ JEDNAESTERCA! Gavranović je promašio cijeli gol s bijele točke. Letica je bio na dobroj strani, bacio se dolje desno, no nije bilo potrebe za intervencijom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79. minuta: Jedanaesterac za Dinamo, crveni karton za Borju Lopeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je ubacio iz kornera, Soudani u duelu s Borjom Lopezom glavom pogodio njegovu ruku, a sudac Pejin je pokazao na bijelu točku. Lopez je i isključen...

76. minuta: Dinamov trener Mario Cvitanović krivca Leškovića šalje na klupu. U igri je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Nova šansa za Dinamo, nova prilika za Soudanija. Ubacivanje Sose (nedugo prije zamijenio je Lecjaksa) s lijeve strane glavom je naciljao uz donji lijevi kut mreže Hajdukova vratara Letice. Lopta je otišla uz vanjski dio vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Gol za Hajduk, ovaj put Said, ali ostaje minimalna prednost na strani splitske momčadi. Svirano je zaleđe. Prije toga šansu je imao Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Dinamo u šansi za izjednačenje, ali sjajna obrana Letice. Najveću priliku za Dinamo obranio je Hajdukov vratar nakon pokušaja Soudanija s desetak metara.

52. minuta: GOOOOOOL! Hajduk vodi 1-0, strijelac je Ohandza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je bio u šansi za gol, Letica je zaustavio Soudanijev pokušaj rukom na samom rubu šesnaesterca (Soudani se bunio tvrdeći da je rukom igrao izvan svog prostora), uslijedila je kontra splitske momčadi pri čemu griješi Lešković čekajući da Livaković pokupi loptu. Ohandza je bio u naletu, dobra tri-četiri metra iza Leškovića, prvi stigao do lopte, zaobišao Dinamovog vratara i pogodio praznu mrežu za 1-0 u Hajdukovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49. minuta: Šansa za Dinamo. Arijan Ademi dobio je loptu u prostor i okušao udarac s desetak metara. Prizemnu loptu odbija Letica. Bio je to drugi udarac u dosadašnjem tijeku utakmice u Maksimiru.

46. minuta: započelo je drugo poluvrijeme utakmice Dinamo-Hajduk. Promjena u momčadima nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači i suci su na travnjaku, slijedi nastavak.

45+1. minuta: Pejin je svirao kraj poluvremena, a sad se s tribina čuju zvižduci. Navijači su očekivali više od onog što su dobili. Ne čudi ako se zna sljedeće - tijekom cijelog prvog poluvremena viđen je samo jedan udarac - Dinamov. Prekršaja je zato bilo i previše, ukupno 25, od čega Hajdukovih 15. Na odmor se odlazi s rezultatom 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

45. minuta: Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

39. minuta: Zbog nepropisnog zaustavljanja Saida požutio je Lešković.

38. minuta: Napokon se igra na Maksimiru. I dalje 0-0.

35. minuta: Odmah uzvraća Hajduk, ali 'budan' je i Livaković. Fomitschow je ubacio s lijeve strane, a Savvas glavom spustio na četiri metra ispred vratiju. Livaković čisti nogom ispred Ohandze.

33. minuta: Letica spašava Hajduk! Borja Lopez je izgubio loptu na sredini terena, Gavranović odmah prebacio do Soudanija koji ide sam prema istrčalom Letici. Pokušao je alžirski napadač lobom dovesti Dinamo u vodstvo, no reakcija golmana Hajdukove momčadi bila je sjajna.

30. minuta: I dalje se čeka neki ozbiljniji pokušaj prema vratima Livakovića ili Letice. Borbe ima, ne i akcija koje bi urodile plodom.

25. minuta: Živo je na tribinama, a probudili su se i igrači. Posebice se to odnosi na domaćina koji je preselio igru na polovicu Hajduka. I dalje 0-0 u dosad šahovskoj partiji obiju momčadi.

23. minuta: Probudio se Dinamo. Ubacivanje Olma iz slobodnog udarca Benković je dohvatio glavom, ali i poslao preko grede. Da je i pogodio od svega ne bi bilo ništa, nalazio se Benković u nedopuštenoj poziciji.

21. minuta: Napokon prilika na utakmici. Ademi je uputio loptu s lijeve strane do Gavranovića u čijem udarcu nije bilo preciznosti.

19. minuta: To što se sad dogodilo ispred Hajdukova gola teško je nazvati šansom za Dinamovu momčad. Možda je značajnije spomenuti da su se na tribinama Maksimira 'probudili' Bad Blue Boysi čija pjesma sad nadjačava onu pripadnika Torcide.

15. minuta: Dosta pažljivo igraju obje momčadi, kao da čekaju pogrešku suparnika. Većih prilika zasad nije bilo i rezultat je i dalje onaj početni.

14. minuta: Slobodan udarac za Hajduk izveo je Bašić, Livaković bez problema to hvata.

10. minuta: Dinamo je imao slobodan udarac na nekih 20-ak metara od Hajdukova gola. Lopta je završila u živom zidu gostujuće momčadi, pucao je Moro.

7. minuta: Zasad se sve zbiva u dijelu terena između dva šesnaesterca. Pobjedu na tribinama u ovom trenutku odnosi glasnija Torcida.

3. minuta: U tijeku je uvodno odmjeravanje snage dviju momčadi. Ništa značajno dosad nismo vidjeli, možda tek Benkovićeve zaustavljanje Caktaša u pokušaju da izbije sam pred Livakovića.

1. minuta: Najveći derbi hrvatskog nogometa je započeo!

14:57 - Igrači izlaze na travnjak, službeni podaci govore o 10.000 okupljenih na tribinama.

14:55 - Hajduk je potvrdio da je na južnoj tribini stadiona Maksimir već oko 2000 pripadnika Torcide. Pristižu i dalje.

14:45 - Petnaestak minuta ostalo je do početka utakmice. Valja podsjetiti i tko će na njoj dijeliti pravdu. Glavni sudac je Tihomir Pejin, pomoćnici Tomislav Petrović i Miro Grgić, a dodatni suci su Mario Zebec i Igor Križarić. Četvrti sudac je Goran Pataki.

14:20 - U uvodnom dijelu sezone Dinamo je na Maksimiru slavio 3-1 pobjedu, na Poljudu je bilo 2-2.

14:00 - Sat vremena do početka utakmice na Maksimiru. Očekuje se između 10.000 i 15.000 gledatelja i derbi koji će ispuniti očekivanja. Prve utakmice obiju momčadi u nastavku sezone (Dinamo slavio kod Osijeka 4-2, Hajduk kod Cibalije 5-0) dobra su najava toga.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo