DINAMO U INFARKTNOJ ZAVRŠNICI STIGAO DO POBJEDE KOD GORICE: / Modri bili u ogromnim problemima, ali su se nekako izvukli

Image

Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice sa 36 bodova, koliko ima i drugi Osijek, ali s utakmicom manje od Osječana, dok je Gorica treća sa 30 bodova i utakmicom manje

23.1.2021.
18:25
VOYO logo

Nogometaši Dinama u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti svladali Goricu sa 4-3 (2-2).

Gorica je povela golom Dieyea (10), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34) i Oršića (40), ali da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Lovrić (42). U nastavku je Špikić (61) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90-11m) i Teophile-Catherinea (90+5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije dugo držao prednost

Dieye je u 10. minuti iskoristio loše postavljanje Teophile-Catherinea koji je pokušao namjestiti zaleđe te nakon okomitog proigravanja Špikića rutinski svladao Livakovića.

Nakon primljenog pogotka Dinamo je preuzeo inicijativu, a pritisak je donio ploda u razdoblju od 34. do 40. minute. Prvo je Ivanušec iz okreta sa 13-14 metara pogodio donji desni kut Banićeva gola za 1-1 nakon dodavanja Petkovića, da bi u 40. minuti Oršić preciznim udarcem sa 10-ak metara okrunio akciju Ademija i Gavranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije dugo držao prednost, u 42. minuti Lovrić je izbacio Špikića na desnom krilu te produžio u kazneni prostor gdje je natrčao na dobar ubačaj mladog reprezentativca i pogodio za 2-2.

Modri ponovno na vrhu ljestvice

Vodstvo od 3-2 Gorici osigurao je dvostruki asistent Špikić koji je u 61. minuti preciznim udarcem sa 17 metara iznenadio Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je rezultat stajao na semaforu sve do same završnice kada je sudačka postava pomogla Dinamu. Naime, u 89. minuti Oršić je pucao iz mrtvog kuta, lopta je prohujala iznad Banićeve glave i završila u autu. Linijska sutkinja pokazala je kako je aut za Dinamo iako vratar Gorice nije dirao loptu. Uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor domaćih gdje su na loptu startali Petković i Muhamed, a sudac Zebec je na čuđenje domaćih pokazao na bijelu točku. Iako snimka ne daje za pravo sucu izostala je intervencija VAR-a te je Petković u 90. minuti poravnao na 3-3.

U posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade u gužvi u kaznenom prostoru domaćih lopta je došla do Teophile-Catherinea koji je sa 10-ak metara pogodio donji desni kut nemoćnog Banića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice sa 36 bodova, koliko ima i drugi Osijek, ali s utakmicom manje od Osječana, dok je Gorica treća sa 30 bodova i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 17. kola HNL-a Gorica kod kuće dočekuje Dinamo. U prvome poluvrremenu Gorica zabila dva gola, a Dinamo nije krenuo u punoj brzini, no svejedno je zabio dva gola.

UŽIVO

Gorica – Dinamo 3-4 (Dieye 10', Lovrić 42', Špikić 61' – Ivanušec 34', Oršić 40', Petković 90', Theophile-Catherine 90+5')

GORICA : Banić, Čabraja, Jovičić, Moro, Doka, Kalik, Babec, Lovrić, Dvorneković, Špikić, Dieye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković, Gvardiol, Perić, Theophile-Catherine, Moharrami, Oršić, Jakić, Ademi, Ivanušec, Petković, Gavranović

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+5' GOOL! Ubacio je Tolić, stvorila se velika gužva pred vratima, a onda je Theophile kroz šumu nogu zabio za 4:3.

90'GOOL! Petković je sam izveo 11-erac i zabio za 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Oršić je opasnim udarcem okončao akciju Petkovića i Oršića. Pucao je praktički s gol-linije, ali bilo je jako opasno.

84' Nove izmjene kod Dinama. Izašao je Moharrami, a u igri je Atiemwen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Dvostruka zamjena kod Gorice, Ognjen Mudrinski i Jiloan Hamad ušli su umjesto Anthonyja Kalika i Darija Špikića.

75' Iz jako dobre pozicije pucao je Bruno Petković, no golman Gorice izvrsno je reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61'GOOL! Gorica opet vodi. Špikić je imao dvije asistencije, a sad je upisao i pogodak., Lijepo je ušao s desne strane, pa onda s nekih 17 metara krasno pogodio uz drugu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Kiša je jako ojačala, bit će to dodatni problem za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Ademi je sada mogao puno bolje reagirati, prošao je po lijevoj strani, tražio je Petkovića u sredini, ali nije dobro dodao.

48' Poništen gol Gavranovića. Švicarac je zabio na asistenciju Petkovića, ali je za korak požurio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' GOOL! 2:2! Lovrić se probudio, prvo je poslao dugu loptu Špikiću, ovaj vraća u sredinu, a sve odlično prati Lovrić i zabija za 2:2.

40' GOOL! Preokret Dinama! Ademi je dodao Gavranovića, ovaj proslijedio Oršiću koji iz okreta puca i zabija za 2:1. Lopta se od bloka odbila u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' GOOL! 1:1! Petković je odlično proigrao Ivanušeca u kaznenom prostoru, ovaj se lijepo okrenuo te plasirao loptu pokraj nemoćnog Banića.

10' GOOL! Špikić je savršenom asistencijom proigrao Dieyea koji lijepo zabija u situaciji jedan na jedan. Gorica vodi!

1' Utakmica je počela.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo