[FOTO, VIDEO] SVIJET SE OPRAŠTA OD MARADONE: / Pele i Messi poslali dirljive poruke, u Napulju gorjele baklje za velikog Diega

Image
Foto: Profimedia

Maradonu se smatra jednim od najvećih nogometaša u povijesti

25.11.2020.
23:30
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) preminuo je od srčanog udara, objavili su argentinski mediji.

Image
UMRO JE MARADONA: /

Otišao je legendarni Diego Armando, jedan od najboljih nogometaša ikad; 'Zauvijek ćeš biti u našim srcima'

Image
UMRO JE MARADONA: /

Otišao je legendarni Diego Armando, jedan od najboljih nogometaša ikad; 'Zauvijek ćeš biti u našim srcima'

Kako navodi Clarin, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Jedan od najvećih ikada

Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena. S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se pojavila vijest o njegovoj smrti, od Maradone se oprašta cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REAKCIJE


Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.30 Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne prisjetio se utakmice protiv Maradone.

"Kako je on talentiran bio. Sjećam se kada sam igrao protiv njega u utakmici Lazija i Seville, postigao sam gol i rekao sam mu - 'Diego, nadmaši ovo'. Namignuo mi je i zabio sjajan gol iz slobodnog udarca. Mislim na njegovu obitelj u ovim teškim trenucima. Nedostajat ćeš nam svima, Diego", izjavio je za Sky sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.10 Brazilski nogometni superstar i prva zvijezda francuskog PSG-a Neymar objavio je fotografiju u kojoj je kao dijete u zagrljaju s Maradonom i uz nju napisao:

"Don Diego Maradona. Počivaj u miru, nogometna legendo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.20 Argentinski napadač i bivši suprug Maradonine kćeri Gianinne Sergio Aguero objavio je fotografije s Diegom, uz koje je napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakada te nećemo zaboraviti, uvijek ćeš biti s nama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.50 Nogometaši Rijeke, koje sutra očekuje utakmica u Napulju protiv Napolija, kluba u kojem je Maradona izgradio status "božanstva", odali su počast Maradoni minutom šutnje uoči treninga na travnjaku stadiona talijanske ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.40 Trener engleskog Manchester Cityja Pep Guardiola nakon utakmice svojeg kluba u Ligi prvaka progovorio je o Maradoni.

"Bio je transparent u Argentini koji sam vidio prije godinu dana, a na njemu je pisalo: 'Bez obzira Diego što si ti napravio sa svojim životom, važno je što si učinio za nas'. Mislim da to savšeno opisuje što nam je taj čovjek dao, takva količina sreće i zadovoljstva učinila je nogomet boljim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.25 Nekadašnji svjetski nogometni prvak s Njemačkom Lothar Matthäus, za kojeg je Maradona rekao da mu je bio "najbolji rival kojeg je ikada imao", objavio je fotografiju s legendarnim Argentincem, uz koju je napisao:

"Moj prijatelju, počivao u miru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.15 Navijači Napolija, kluba u kojemu je Maradona ostavio neizbrisiv trag, u tisućama su izašli na gradske ulice kako bi odali počast legendarnom Argentincu, a snimke bakljade s gradskih ulica obilaze svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.00 Po mnogima najbolji boksački teškaš u povijesti, Amerikanac Mike Tyson, na društvenim mrežama se oprostio od Maradone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Božja ruka', Maradona nas je napustio. U 1986. godini obojica smo osvojili svoja prvenstva. Uspoređivali su nas. Bio je jedan od mojih heroja i prijatelja. Puno sam ga poštivao, jako će nam nedostajati", napisao je Tyson na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.40 Proslavljeni engleski nogometaš koji je sada stručni komentator na Sky Sportsu, Rio Ferdinand, rekao je da je Maradona bio glavni razlog zašto je počeo igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.32 Bivši Maradonin klub čiji je dres nosio u dva navrata i momčad u kojoj je završio igračku karijeru, argentinski Boca Juniorsi, odgodili su večerašnju utakmicu u Copa Libertadoresu protiv Sport Club Internacionala zbog Maradonine smrti.

20.30 Poznati brazilski nogometaš Kaka je napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala na svemu što si napravio u ovom sportu kojeg volim toliko puno. Genije! Počivao u miru."

20.20 Legendarni američki košarkaš, jedan od najvećih igrača u povijesti NBA-a, Magic Johnson objavio je fotografije s Maradonom i izrazio svoju sućut.

"Svijet je ostao bez jednog od najvećih nogometaša koji su ikada živjeli, Diega Maradone. Trenutak kada sam ga upoznao bio je jedan od najuzbudljivijih u mom životu. Počivaj u miru, moj prijatelju. Šaljem svoje molitve njegovoj obitelji."

20.05 Iz aktualnog talijanskog prvaka Juventusa od Maradone su se oprostili snimkom najboljeg pogotka koji je legendarni Argentinac postigao protiv njih.

20.00 Građani Napulja, grada u kojem je Maradona igrao za Napoli i bio poput božanstva na ulicama se opraštaju od argentinske legende.

Galerija

19.40Ivan Rakitić, bivši hrvatski reprezentativac i član Seville, španjolskog kluba čiji je Maradona bio član, objavio je fotografiju legendarnog Argentinca u dresu Seville i napisao poruku na Instagramu.

"Danas je preminuo jedan od najvećih u povijesti našeg sporta. Sa svojim legendarnim brojem 10 na leđima i svojom magijom utjecao je na generacije nogometaša, pa i navijača."

19.35 Od Maradone se oprostio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

“Uvijek je teško kada odlaze prijatelji, a za Diega Maradonu mogu reći da je bio moj veliki prijatelj. Otišao je najbolji nogometaš na svijetu, virtuoz koji je s loptom mogao baš sve, rođeni pobjednik, igrač za najveće utakmice i podvige, lider na terenu i izvan njega. Jedan jedini i neponovljivi El Pibe de Oro. Ponosan sam što smo dijelili svlačionici u našim zajedničkim danima u Sevilli, sada kad u ovim teškim trenucima razmišljam o tim vremenima, kroz glavu mi prolazi kako mi je namještao golove. Bila je velika privilegija igrati s Diegom i zajedno slaviti pobjede, u svoje osobno i u ime Hrvatskog nogometnog saveza izražavam duboku sućut njegovoj obitelji", objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

19.20 Trenutno ponajbolji nogometaš na svijetu Argentinac Lionel Messi emotivno se oprostio od legendarnog Diega.

"Ovo je tužan dan za Argentince i nogometni svijet. Napustio nas je, ali on ne odlazi nigdje, jer Diego je vječan".

19.15 Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin potvrdio je da će se prije večerašnjih utakmica u Ligi prvaka održati minuta šutnje u čast legendarnog Maradone.

19.10 Predsjednik Napolija, bivšeg Maradoninog kluba, Aurelio de Laurentiis okrio je za RMC da u klubu namjeravaju promijeniti naziv svojeg stadiona u "San Paolo-Diego Armando Maradona".

19.05 Legendarni Brazilac i jedan od najvećih nogometaša u povijesti, Pele, emotivno se oprostio od Maradone.

"Izgubio sam dragog prijatelja i svijet je ostao bez legende. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati nogomet na nebu", izjavio je Pele.

19.00 Slavni hrvatski tenisač Goran Ivanišević objavio je svoju fotografiju s Maradonom i napisao: "Počivaj u miru, Diego."

18.50 Slavni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo objavio je fotografiju s Maradonom uz koju je napisao sljedeće:

"Danas se opraštam od prijatelja, a cijeli svijet se oprašta od nogometnog genijalca. Bio je jedan od najboljih ikada, mađioničar bez premca na terenu. Napustio nas je prerano, ali iza sebe je ostavio nasljedstvo koje nema granica i prazninu koja nikada neće biti ispunjena. Počivao u miru, nikad nećeš biti zaboravljen."

18.35 Umirovljeni škotski nogometaš, a sada stručni komentator na Sky Sportsu Graeme Souness objasnio je koliko je Maradona bio velik igrač.

"Obojica smo otišli u Italiju u isto vrijeme 1984. godine. On je promijenio Napoli u uspješan klub. Znate kada ste na terenu s tako dobrim igračem. U Italiji u to vrijeme je igralo puno dobrih nogometaša, ali on je bio uvjeljivo bolji od svih njih. Bio je mani od mene, ali u duelima sam se jednostavno odbio od njega", rekao je i nastavio:

"On je jedan od najbvećih koji je ikada udario loptu i bio sam sretan što sam imao priliku s njim dijeliti teren. Svjesni ste da ste u društvu genijalca kada iz blizine svjedočite onome što on može napraviti. Postoji samo nekoliko igrača u povijesti koji su bili blagoslovljeni s njegovim mogućnostima. Bio je jedinstven."

18.32 "Vječno hvala. Vječni Diego", napisali su na društvenim mrežama iz njegovog bivšeg kluba Boca Juniorsa.

18.30 Mladi francuski napadač PSG-a Kylian Mbappe na Twitteru je napisao:

"Počivao u miru, legendo. Zauvijek ćeš biti dio nogometne povijesti. Hvala ti na svoj sreći koju si dao nogometnom svijetu."

18.25 Od Maradone se na Instagramu oprostio jedan od najboljih trenera današnjice, Jose Mourinho, koji je objavio dvije fotografije s legendarnim Argentincem.

18.11 Iz Barcelone su napisali:

"Hvala ti na svemu, Diego"

18.10 Predsjednik Argentine će proglasiti tri dana žalosti zbog Maradonine smrti.

18.05 Maradoni će UEFA odati počast minutom šutnje prije večerašnjih utakmica u Ligi prvaka, objavio je talijanski novinar Tancredi Palmieri.

17.55 Od Maradone se na Twitteru opraštaju engleski velikani Liverpool i Chelsea te francuski PSG.

17.35 Legendarni engleski nogometaš Gary Lineker je napisao na Twitteru:

"Daleko najbolji nogometaš moje generacije i uvjerljivo najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali i problematičnog života, nadam se da će pronaći mir u božjim rukama."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo