NULTA TOLERANCIJA / Uprava Rijeke zgrožena divljačkim ponašanjem!

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

'Kao predsjednik kluba, Udruge prvoIigaša i roditelj učinit ću sve što je u mojoj moći da na Kantridi ubuduće uživamo u druženju i sportu. Nećemo se zaustaviti dok Kantrida ne bude mjesto nulte tolerancije na nasilje', izjavio je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeke.

30.9.2013.
16:27
Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Uprava HNK Rijeka zgrožena je divljačkim ponašanjem pojedinaca na subotnjoj utakmici s Hajdukom, koje je ugrozilo sigurnost nedužnih navijača i članova njihovih obitelji, istinskih Ijubitelja nogometa.

Iskreno nam je žao zbog eskalacije nasilja na tribinama, proživIjenog straha, ozljeda posjetitelja i predstavnika osiguranja. U suradnji s policijom i zaštitarskom službom pripremili smo set dodatnih mjera koje imaju za cilj spriječiti slične događaje u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera na Kantridi u posljednje vrijeme bila je sinonim za pozitivnu energiju, ljubav prema sportu i zabavu čitave obitelji. Temeljem te činjenice struka je donijela sigurnosnu procjenu prema kojoj smo prodavali uIaznice i definirali sigurnosne mjere. NažaIost, pojedinci su nas ponovno razočarali.  Manje je važno tko je prvi bacio kamen, jer se svi moramo usredotočiti da se nasilje nad nedužnim gledateljima više nikad ne ponovi. Kao predsjednik kluba, Udruge prvoIigaša i roditelj učinit ću sve što je u mojoj moći da na Kantridi ubuduće uživamo u druženju i sportu. Prve korake smo već poduzeli i uvjeravam vas da se nećemo se zaustaviti dok Kantrida ne bude mjesto nulte tolerancije na nasilje", izjavio jeDamir Mišković, predsjednik HNK Rijeke.

Za sve posjetitelje utakmice s Hajdukom, koji su kupili ulaznice za E tribinu, kao pokušaj naknade za pretrpljene neugodnosti osigurali smo besplatan ulaz na sljedeću domaću prvenstvenu utakmicu HNK Rijeke, a prije susreta bit će moguće i ostvarivanje povrata novca na blagajnama stadiona. Osobne stvari navijača izgubljene i ostavljene nakon pražnjenja tribina nalaze se u klupskim prostorijama, pa građani mogu doći u klub po svoje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova Uprava od prvoga dana značajnije brine o unapređenju sigurnosti na stadionu pa su ulaganja bitno narasla u tom segmentu, i to ne samo zbog preinaka na stadionu. Naime, redarskoj službi je broj narastao na 150 djelatnika na derbi utakmicama, odnosno 105 Ijudi na utakmicama nižeg rizika, u što je prošIe i ove sezone ukupno uIoženo više od 1.1 milijuna kuna.

Svakako ćemo nastaviti s radom na poboIjšanju sigurnosnih uvjeta. Inzistirat ćemo i na uvođenju dodatnih mjera za sprečavanje unošenja pirotehničkih sredstava na stadion, te zabrani dolaska svih pojedinaca i navijački skupina koje nisu u stanju poštivati osnovna načela sportskog navijanja, stoji u priopćenju riječkog kluba. Uprava HNK Rijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo