ZBOGOM, AFRIKO / Ukrajina potopila hrvatske snove o SP-u!

Image

Ukrajina je u Dnjipropetrovsku rezultatom 1:0 svladala moćnu Englesku i gotovo osigurala dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

10.10.2009.
18:23
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Ukrajine svladala je u Dnjipropetrovsku Englesku sa 1-0 u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, te tako preskočila Hrvatsku na drugom mjestu tablice u skupini 6.

Pogodak vrijedan tri boda i vjerojatnog plasmana u dodatne kvalifikacije za Ukrajinu postigao je Sergij Nazarenko u 28. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazarenko je pucao s više od 20 metara, a loptu koja je išla po sredini gola Ashley Cole je glavom skrenuo u sam desni gornji kut vratiju i tako ju učinio neuhvatljivom za Davida Jamesa na vratima.

Ukrajina je i ranije mogla povesti no kapetan Andrij Ševčenko je promašio kazneni udarac nakon što je Robert Green srušio Artema Milevskija i dobio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska, koja je ranije osigurala prvo mjesto i plasman na SP, je ovim porazom izgubila stopostotni učinak u kvalifikacijama.

Uoči posljednjeg kola kvalifikacija Ukrajina ima bod više od Hrvatske, te će osigurati drugo mjesto i nastup u dodatnim kvalifikacijama pobjedom na gostovanju kod Andore u srijedu. Hrvatska će u isto vrijeme gostovati kod Kazahstana, a izabranici Slavena Bilića izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama samo u slučaju pobjede u Astani i neuspjehu Ukrajine u Andori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici naše skupine Bjelorusija je pobijedila Kazahstan 4-0. Dvostruki strijelac bio je Kalačev, a strijelci su još bili Bordačev i Kolev.

U skupini 5, Bosna i Hercegovina našeg izbornika Ćire Blaževića gostujućom 2-0 pobjedom nad Estonijom osigurala je dodatne kvalifikacije za odlazak na SP. Pogotke su postigli Džeko i Ibišević. U istoj skupini Španjolska je u Armeniji pobijedila 2-1 domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom 1-0 nad Rusijom u Moskvi, reprezentacija Njemačke je izborila SP. Pogodak vrijedan odlaska u JAR djelo je Klosea. Rusija će igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Isto je pošlo za rukom i Danskoj koja je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini 1 kao domaćin u Kopenhagenu svladala Švedsku sa 1-0. Strijelac pogotka vrijednog plasmana na SP bio je Jakob Poulsen u 79. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je ovom pobjedom kolo prije kraja natjecanja pobjegla Švedskoj na nedostižnih šest bodova, dok Portugal i Mađarska, koji imaju po utakmicu manje, zaostaju osam bodova.

Danska je postala 14. reprezentacija koja je osigurala nastup na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo